Vaše vijesti. Vaše Viralno

Znojite se tokom spavanja? To može biti upozorenje na opaku bolest: Ako osjetite ovako nešto odmah se javite svome doktoru

1,272

Ako imate problema sa znojenjem noću, onda vjerovatno i znate da to može imati skrivenih i neskrivenih razloga, a mnogi od njih tiču se zdravstvenog sistema organizma, koja traže adekvatna rješenja.

Poznato je tokom noći da se temperatura tijela i organizma mijenja, a sve to regulišu autonomni živčani sustav. Smatra se da se kod nekih osoba temperatura tijela naglo spušta oko 4 ujutru, a zatim se naglo podiže, što može biti uzrok znojenja.

Znojenje može biti tek bezazleni znak, da vam je previše vruće, ali i da patite od nekog hormonskog disbalansa, a često znojenje u toku noći može i da označava da imate neke ozbiljne bolesti.

Poznato je da postoji oko 130 vrsta kancera krvi, a simptomi ovih karcinoma variraju od tipova bolesti ili od osobe do osobe. Medicinski naučnici su otkrili da je noćno znojenje simptom koji je čest u većini ovih bolesti i stoga ako imate ove simptome često, dobro bi bilo da posjetite doktora ili izvadite nalaz krvi.

Pored znojenja na ove bolesti, ukazuje i često mršavljenje, stalni osjećaj umora, česta bol u kostima, česte infekcije, krvarenje i pojava modrica. Svi ovi simptomi mogu biti bezazleni, ali ako ih osjetite dobro bi bilo da posjetite doktora.

Stručnjaci ističu da i način života odigrava veliku ulogu u dobijanju mnogih bolesti pa i raka krvi, ali u svemu tome je bitno koliko slušate smjernice tj, upute koje vam daje ljekar, da bi se ova bolest što prije otkrila i koliko toliko regulisala.

Nemojte zanemariti simptome ukoliko ih primjetite, što prije reagujete to bolje za vas.

 

Komenatri su zatvoreni.