Vaše vijesti. Vaše Viralno

Žirafe vole čips: Ovako to izgleda kad im se prijede a vi ga slučajno imate u rukama

Zatvarajte prozore ili uživajte u prizoru oduševljene žirafe!

18

Žirafe su u prirodi ugrožene i svaka nova koja se rodi blagoslov je za planetu i sve koju su se posvetili njihovom očuvanju – a tih je ljudi mnogo ali nedovoljno.

Zanimljiva se situacija desila jednoj porodici koja je bila u posjeti nacionalnom parku koji je stanovište afričkih divljih životinja. Vozili su se u terencu kad je jedna starija žirafa prišla i odlučila se gricnuti malo s njima. Bila je gladna a kroz godine života u ljudskoj blizini navikla je na njih tako da se nije stidila pridružiti ovoj porodici dok su grickali čips. Njena silna želja za nezdravim grickalicama bukvalno je dovela do toga da joj krene „voda na usta“ a sve to preko putnika u automobilu.

Naravno, bila je pristojna pa ih „zamolila“ da joj posude maramice a kako to nisu imali slobodno se poslužila peškirom. Prozore kroz koje će ući nije birala pa je njena glava došla jako blizu djece – ali napominjemo da žirafe nisu opasne za ljude, pogotovo u takvom okruženju u kakvom su se svi našli u ovoj situaciji. Širom Afričkog kontinenta postoje čak i hoteli koji u ponudi imaju „obrok sa žirafama“. Restorani s ovom ponudom se nalaze na spratovima građevina a žirafe kroz prozore učestvuju u jelu.

Ova gladna žirafa se poslužila čipsom i čitavom kesom koju je majka držala kod sebe a svo to vrijeme djeca su oduševljeno vrištala. Porodica će svakako imati šta da priča kad se vrate kući a uspomene će im ostati za čitav život. Nikad se ne zna, možda djeca odluče raditi sa žirafama i pomoći im da se vrate u prirodu kad odrastu.

Video možete pogledati OVDJE.

Komenatri su zatvoreni.