Žena u 10.mjesecu trudnoće odbijala ići doktoru. Kada je konačno došla u bolnicu, svi su u nevjerici ostali (FOTO)

  • Telegraf
  • February 8, 2019
  • Comments Off on Žena u 10.mjesecu trudnoće odbijala ići doktoru. Kada je konačno došla u bolnicu, svi su u nevjerici ostali (FOTO)

U martu 2017. jedna žena je stigla u jednu bolnicu u Barnaulu, gradu na samom zapadu Sibira. Bila je u 41. sedmici trudnoće, trebala je dakle već roditi. Ono što je međutim bilo zapanjujuće je da ta žena nikada do tada nije posjetila doktora.

Žena nikako ne vjeruje u službenu, zvaničnu, medicinu, a do 41. sedmice trudnoće nikada nije posjetila nijednog doktora. Međutim, kad je počela sumnjati da je njena beba možda više nije živa, bila je prisiljena javiti se doktorima u najbližoj bolnici. Ono što su doktori nakon pregleda rekli je sve ostavilo u šoku!

Dijete nije bilo implantirano u maternicu, već u majčinu trbušnu šupljinu, što je slučaj u medicini koji zovemo venerična trudnoća, gdje se inače oplođena jajna ćelija, umjesto maternice, nalazi na jednom drugom mjestu. Međutim, trbušna šupljina je gotovo, medicinski gledano, nemoguće mjesto za “naseljavanje”.

Dijete su doktori hitno uklonili iz stomaka, a operacija je bila veoma rizična kako za majku tako i za dijete. Zapravo, u takvim slučajevima, prognoze vezane za preživljavanje ili majke ili bebe (ili za oboje) su jako loše. Operacija je trajala duže od 2 sata, mnogo duže od jednog običnog carskog reza.

Dijete je bilo izvađeno čim je moglo, a čitava operacija je bila vrlo rizična i za majku i za dijete, ali je sve prošlo uredu.

Kada su doktori na kraju uspjeli izvući dijete iz majčinog stomaka, dogodilo se čudo! Djevojčica je ipak disala, imala je dobro zdravlje i bila je teška čak 4 kilograma. Ponosna majka odlučila je bebi dati ime Veronika, što prevedeno znači pobjednik.

Majka, koja se prethodno nikako nije brinula o službenoj medicini, sada namjerava da, ako ponovno nekada bude trudna, dođe odmah kod doktora na redovne preglede. Ne treba naravno ni spomenuti koliko je ona bila zahvalna doktorima koji su joj spasili život, ali i život njene djeteta.