Vaše vijesti. Vaše Viralno

Želite osjtiti pravu ljekovitu i mirisnu čaroliju – zapalite ovu biljku u vašem domu

161

 

Žalfija je na ovim prostorima još od davnina poznata kao ljekovita biljka.Ova ljekovita biljka ima jako široku medicinsku primjenu te ulazi u sastav mnogih lijekova. Njena ljekovitost potiče od isparljivih etarskih ulja, a onda zamislite koliko je tek zdravo udisati njena isparenja. Bilo da je ljeto ili zima, da su prozori otvoreni po cijeli dan ili zatvoreni, vazduh u našoj kući je pun je raznih otrova i mikroorganizama.

 Ukoliko hoćete da se riješite ovih, nepoželjnih napasnika, pročistite vazduh u svojoj kući ili, kako bi naši stari rekli – da istjerate zlo, najbolje ćete to učiniti pomoću žalfije. Istraživanja su potvrdila da kada okadite prostoriju sa žalfijom, uništi se čak 94 odsto bakterija iz vazduha. A kada su istraživači ispitali vazduh narednog dana, on je i dalje bio čist.

Ono što treba da uradite jeste da suhe listove žalfije savijete u “štapić”, kao na slici, pa zapalite jedan kraj i potom ga odmah ugasite. Nakon toga ona će početi da se žari i da se dimi. Ukoliko ovo budete radili svakih nekoliko dana, uradićete mnogo za svoje zdravlje. Spriječićete brojne glavobolje, kašalj i respiratorne infekcije, a smanjiti će se mogućnost od dobijanja raka pluća i srčanih bolesti i tretirati hronični umor i astmu.

Komenatri su zatvoreni.