Vaše vijesti. Vaše Viralno

Zbog nje ga nacionalisti prozivaju, a skoro je nikada ne vidimo u javnosti: Sabina je supruga Željke Komšića, člana Predsjedništva BiH koja tvrdi da je politika uopšte ne zanima (FOTO)

1,132

Svi koji barem malo prate regionalnu politiku i ovdašnje političare znaju ko je Željko Komšić, koji trenutno obavlja dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH. On je rođen 20. januara 1964. godine, a oženjen je sa Sabinom Komšić sa kojom ima i kćerku Lanu.

Mada je nepriznat od većine stanovništva koji pripadaju redu Hrvata iz BiH, ipak je Komšić taj koji je na zadnjim izborima ubjedljivo pobijedio kandidata nacionalističkih stranaka Dragana Čovića

Željkova supruga Sabina je priznala da je imala izvjesnu dozu straha kada je Željko posto član Predsjedništva, ali ovo je već njegov treći mandat na ovoj poziciji, pa se već i navikla.

Kada je njihov život u pitanju, trude se da Željkov posao ne utiče na njega, mada, sada kada izlaze imaju uvijek pratnju uz sebe, pa čak i na odmor kada idu, ima ih zaista mnogo.

Ljubavna priča između Sabine i Željka je krenula prve ratne godine, i mada su živjeli u istom ulazu, do početka rata se nisu ni poznavali. Vjenčali su se poslije rata, jer Željko nije htio da se vjenča u ratu, jer je stalno bio po borbenim linijama, pa je postojao rizik da mu se nešto desi, a da ona ostane udovica.

Vjenčanje je bilo u avgustu 1996. godina, a centar njihovoga svijeta, kćerka Lana se rodila deset godina kasnije

Da bi dobili Lanu prošli su oboje zaista težak put, ali posebno Sabina koja je imala 7 vantjelesnih oplodnji, da bi na kraju ova zadnja, sedma i upalila, a kada je Lana došla na sviejt Sabini nije više ni padalo na pamet da nastavi Građevinski fakultet kojeg je napustila kada je stupila u brak sa Željkom

U planu im je i drugo dijete, pa se nadaju da će uspjeti, jer medicina danas radi čuda, pa možda se još jedno desi i za njih dvoje, odnosno troje.

Sabina potvrđuje da kada je Željkov posao u pitanju, da mu se tu ne mješa i da je sve to ne interesuje jer je apolitičan tip. Sve prati šta se dešava, kada joj nešto nije jasno upita, ali se ne petlja.

Smatra se sasvim običnom ženom kojoj je glavna preokupacija porodica i kćerka Lana kao centar svega, a kada je Željkov imidž i odijevanj u pitanju Sabina tvrdi da sve to Željko radi sam i da mu često samo pomaže oko odabira kravate.

 

 

 

 

 

 

 

Komenatri su zatvoreni.