Zaboravite na sve što ste čuli do sada: Ovo je idealna kilaža prema vašoj visini i spolu

  • Telegraf
  • September 15, 2018
  • Comments Off on Zaboravite na sve što ste čuli do sada: Ovo je idealna kilaža prema vašoj visini i spolu

Veoma je bitno da vodite računa o svojoj kilaži. Gojaznost dovodi do raznih problema, a mi vam donosimo tabelu na kojoj je prikazana vaša optimalna kilaža s obzirom na vaš pol i visinu:

Opet ćemo napomenuti da treba zdravo da se hranite i budete fizički aktivni. S viškom kilograma dolaze i razne bolesti. Gojazne osobe imaju veliki rizik da dobiju srčani udar prije svoje 30. godine.

Zato ne jedite nezdrave namirnice, smanjite unos soli i masti jer njihov veliki unos dovodi do začepljenja krvnih sudova, te do srčanog ili moždanog udara. Praktikujte da budete fizički aktivni i da dnevno prošetate barem pola sata.

Ne možete smršati ako se ne potrudite. Zato se pokrenite, ustanite sa stolice, promijenite vaše loše navike. Vaše godine, visina, igraju ulogu u kilaži. Zato uzmite u obzir svoju visinu kada želite odrediti svoju optimalnu kilažu. Ovdje vam donosimo tabelu koja pokazuje kako se kreće normalna kilaža s obzirom na vašu visinu i neke druge faktore.

Možda će vam biti lakše da sebi odredite uz pomoć ove tabele, ali naravno nije uvijek isto kod svih. Na vama je da se potrudite i da održavate normalnu kilažu. Ovdje pogledajte kako je predstavljena ta tabela.

Da li smo vam imalo olakšali? Sada imate kompletan uvid i možete veoma lako doći do zaključka da li ste mršavi, gojazni ili imate sasvim odgovoarajuću kilažu. Koja kila gore dole nije toliki problem, ali ako imate 15-20 kilograma pa i više od navedenog, onda vašem tijelu treba hitan restart, mnogo truda i vježbe da biste izgledali fit.