Vraćajući se s posla, zatekao je lopove kako mu pljačkaju kuću. Ono što im je uradio ne viđa se ni u filmovima (VIDEO)

  • Telegraf
  • February 12, 2019
  • Comments Off on Vraćajući se s posla, zatekao je lopove kako mu pljačkaju kuću. Ono što im je uradio ne viđa se ni u filmovima (VIDEO)

Zamislite ovu sljedeću situaciju… vraćate se jako umorni kući sa posla, a onda zateknete neke budale kako vam pred vama pljačkaju kuću. Kako biste vi onda reagovali?

Upravo u jednoj baš takvoj situaciji našao se čovjek iz narednog video klipa

Nadzorne kamere su lijepo zabilježile reakciju vlasnika kuće, nakon što su prethodno lopovi ušli u njegov dom u jednom malom mjestu Boqueron pokraj Ciudad del Esteua. Nakon što je vlasnik kuće otvorio vrata svoje garaže, primjetio je dva potpuna stranca kao bježe iz njegove kuće noseći pune torbe dragocjenosti iz njegove kuće. Odlučio je potom uzeti stvari u svoje ruke i kazniti na pravi način ove lopove.

Pogledajte u nastavku video:

O pljačkanju:

Pljačka je izraz koji u najširem smislu označava krađu velikih razmjera, odnosno nezakonito oduzimanje nekoga drugoga privatnog ili javnog kojeg karakterizira neobično velika količina otuđenih predmeta ili neuobičajeno velik broj počinitelja koji ga žele koristiti.

U užem smislu to znači masovna krađa koja proizlazi iz rata prirodne katastrofe ili nereda koji dovodi do stanja anarhije tj. trajnog ili privremenog nestanka institucija vlasti koje bi trebale spriječiti ili sankcionirati takve krađe U nekim specifičnim slučajevima takve pljačke mogu tolerirati pa čak i ohrabriti vlasti – za što postoje mnogi povijesni primjeri prvenstveno u slučajevima kada su zapovjednici pobjedničkih vojski dopustili svojim članovima da pljačkaju na štetu poraženog neprijatelja.

U metaforičkom smislu “pljačka” se može shvatiti kao veliko obogaćivanje nezakonitog i moralnog ponašanja suprotnim metodama koje se događaju u mirnodopskom stanju Tako, na primjer privatizacija bivših društvenih poduzeća u području SFRJ u postkomunističkom razdoblju često se naziva “pljačka privatizacije”.

Kazneno zakonodavstvo bivše SFRJ znalo je “pljačku” kao posebno kazneno djelo samo u smislu opsega otuđene imovine.