Vaše vijesti. Vaše Viralno

Vozači budite na oprezu: stiže velika policijska akcija :Na jednu stvar će policajci posebno obraćati pažnju

510

 

Pripadnici MUP -a  Republike Srpske u narednom periodu će realizovaće akciju “Pojas, sigurnosne sjedalice za djecu i mobilni telefoni” i to sa ciljem povećanja sigurnosti u saobraćaju koja će dovesti do  smanjenja posljedica po lica u saobraćajnim nezgodama.Ako se mislite tamo zaputiti  obratite pažnju.

Pomenuta akcija će na području RS-a trajati od 15. do 31. oktobra.“Podsjećamo građane da je korištenje pojasa i sjedalica zakonska obaveza, kao i  da je zabranjena upotreba mobilnih telefona za vrijeme upravljanja vozilom”, naveli su iz MUP-a.

“U 9  mjeseci ove godine evidentirano je 7.628 saobraćajnih nezgoda. U njima je  stradalo 2.645 lica, od kojih je više od 75 %  vozača, suvozača i putnika”, navodi se u saopštenju. Analizom je utvrđeno da veći broj ovih lica nije koristio sigurnosni  pojas.Sve je više mladih koji ne paze na brzinu te voze  nedozvoljenom brzinom . Time ugrožavaju  život svih koji se nađu na ulici. SVe je više radara koji kontrolišu  ovu kao i  drugu zakonsku obavezu .

Komenatri su zatvoreni.