Velika pobjeda za malog Dušana (4): Anonimni dobročinitelj uplatio više od 70.000 eura

  • Telegraf
  • September 16, 2018
  • Comments Off on Velika pobjeda za malog Dušana (4): Anonimni dobročinitelj uplatio više od 70.000 eura

Kompletan novac za liječenje malog Dušana Todorovića uplaćen je na račun klinike u Barseloni i da očekuje se da će tokom večeri ovaj četverogodišnji dječak otputovati na liječenje u Španiju.

Kako je saopštila fondacija “Podrži život” humanitarna akcija za malog Dušana je uspješno završena i uz pomoć dobrih i humanih ljudi prikupljena su sredstva koja su Dušanu bila potrebna radi nastavka liječanja u Barseloni, u klinici “Sant Joan de Deu”.

Oni navode da su pitem donacija prikupili 119.391 euro, dok je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 euro, direktno na račun klinike.

“Želimo da iskažemo zahvalnost svima koji su u ovoj humanitarnoj akciji učestvovali, jer je ova akcija posebno bila hitna i svaki dan, sat i minus su za ovog dječaka bili od posebne važnosti. Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez posredstva fondacije i taj novac uplatila direktno klinici i apeluju da se nastavi sa slanjem sms poruka na broj 5757 jer pored Dušana postoji još djece kojima je potrebna pomoć.

Širom Srbije su bile pokrenute akcije za dječaka iz Svilanca, a ova akcija je ujedinila Srbiju.

Uključili su se svi od estradnih zvijezda, novinara, biznismena pa čak i srednjoškolaca, koji su u dvorištima svojih škola organizovali vašere i sajmove, kako bi prodavali šta bilo i taj novac bi bio usmjeren na liječenje malog Dušana.

On uskoro putuje za Španiju gdje nastavlja sa liječenjem, a cijela Srbija očekuje lijepe vijesti. Svaka vam čast dobri ljudi, još ste jednom pokazali da u nije umrla ljudskost u vama kao što se priča.