Već 30 godina živi u smeću: Penje se preko otpada da nađe prostor za sjesti a sigurno ne možete pretpostaviti zašto nije čistila

  • Telegraf
  • February 28, 2019
  • Comments Off on Već 30 godina živi u smeću: Penje se preko otpada da nađe prostor za sjesti a sigurno ne možete pretpostaviti zašto nije čistila

Ovaj je tjedan ITV televizija u emisiji Call The Cleaners imala zaista ekstremnu situaciju. U ovoj se emisiji inače pojavljuju ljudi koji nisu u stanju sami počistiti svoje domove pa zovu profesionalce.

Džojs, penzionerka iz Londona tako nije očistila svoj stan već 30 godina. Godine sakupljanja rukotvorina koje izrađuje i svega što joj može zatrebati za njih zakrčilo je njen stan do te mjere da se ne može kretati, a u trenutku dolaska ekipe za čišćenje više nije imala gdje ni sjesti.

Dvosobni stan su za projekat čišćenja uzele majka i kćerka, Maksine i Jamin i u njemu otkrile mnoštvo tkanina, pribora za šivanje, pletenje i slikanje. Prije no što su došle, Džojs je morala da se penje preko kutija i vreća sa smećem da dođe do jedinog mjesta gdje je mogla sjesti i odmoriti se. Požalila im se na nemogućnost kretanja, ali nije se mogla natjerati da bace ništa, čak ni lišće i stiropor. Čak devet sati rada je prošlo a tim nije izbacio ni jedan jedini komad smeća. Odlučile su se prebaciti sve u dvorište da bi barem očistile što treba. Džojs im je za to vrijeme ispričala kako može bacati smeće, ali nikako ono što joj treba. A sve joj je iz zatrpanog stana trebalo.

Nakon što su iznijeli 60 punih kutija, Džoj se oduševila što napokon vidi pod ali to nije brzo potrajalo jer je i prije nego su majka i kćerka završile čišćenje zatražila da sve brzo vrate. Za tim super-čistačica, Džojs je bila najgori tip klijenta.

U isto vrijeme drugi je tim u susjednom naselju muku mučio s šezdesetogodišnjim penzionerom koji ništa nije bacio ni počistio barem 10 godina. Stan je bio u tako lošem stanju da je plafon na mjestima istrunuo od vlage i prljavštine a stanar se penjao preko smeća da nađe čistu površinu za leći. U kupatilu je bilo i skoro 400 iskorištenih žileta.

Smeće su uspjeli izbaciti, ali WC su ostavili nekom „stručnijem“.