Vaše vijesti. Vaše Viralno

Uzalud čekala mladoženju kod matičara, nikad se nije pojavio: Njegov razlog sve je razbijesnio

275

Helga Ajhorn, u 59. godini života stojala je u petak ispred kancelarije lokalnog matičara čekajući uzalud svog budućeg muža, Manfreda Šnajdera (80).

U njemačkom gradu Hale bilo je hladno i pusto, ali Helga je čekala.

Ovo je bio već treći put da ju je zaprosio i tek je tad pristala. Prva dva puta nije bila spremna.

Pošto je rekla „da“, kupili su prstenje a vjenčanje se trebalo odigrati u petak, u 11:30. Helga je čak, protivno svojoj navici i uvjerenju, otišla kod frizera da sredi kosu.

Manfred je, prije no što su se upoznali, doživio dosta jak moždani udar i jedva da je samostalno mogao izaći iz kreveta.

Helga se brinula o njemu dok je ponovo pokušavao vježbao i nastojao početi se ponovo kretati.

„Prvi put me zaprosio nakon samo šest mjeseci. Ali, oboje smo već bili u braku po dva puta i nisam se htjela ponovo, treći put udavati. Ali Manfred je bio izuzetno pristojan, ona stara škola.“ – rekla je Helga.

Romantični Manfred polako se uvlačio u Helgino srce, bio je kavaljer kojeg je sanjala, muškarac kakvih danas malo ima. Još je jednom bezuspješno pokušao da je zaprosi, ali bolna iskustva prošlih brakova sprečavala su je da prihvati tu ponudu. Naposlijetku je, treći put, pristala.

Čekajući čovjeka za kog se napokon pristala udati, Helga je ostala ispred matičarove kancelarije dok nije potpuno pobijesnila. Tako bijesna, odmarširala je nazad u stan samo da bi zatekla Manfreda – u pidžami.

Pobiješnjeloj nesuđenoj supruzi objasnio je kako je mislio da će ona doći po njega automobilom. Kako ona nije došla, a on polako shvaćao da je možda trebao sam doći pomislio je da bi trebao nazvati taksi. No, taksi mu je bio preskup. Morao bi platiti čak 30 eura da dođe na svoje vjenčanje.

Komenatri su zatvoreni.