Ukoliko ovakve promjene primjetite na prstima svojih ruku odmah se javite svome doktoru: Sa ovim stvarima se se nikako ne smijete šaliti (FOTO)

  • Zamjena
  • March 30, 2019
  • Comments Off on Ukoliko ovakve promjene primjetite na prstima svojih ruku odmah se javite svome doktoru: Sa ovim stvarima se se nikako ne smijete šaliti (FOTO)

Simptomi veoma teške bolesti, raka pluća, se veoma teško prepoznaju, a li posebno zbog toga jer nisu ni slični simptomima koji ukazuju na neke manje fatalne bolesti. Iz toga razloga ovaj rak s pravom i zovu ”tihi ubica”

Ukoliko patite od velikih bolova u grudima, ako nemate apetita i gubite kilograme velikom brzinom a da ne postoji neki konkretan razlog za to, te ako iskašljavate krv ili otežano dišete, veoma je važno da se u najkraćem mogućem roku javite svome doktoru, jer  svi ovi simptomi mogu da ukazuju na rak pluća.

Međutim, tu je i prvi simptom ove bolesti na koji mnogi baš i ne obraćaju pažnju, a to su zadebljanja na vrhovima prstiju vaših ruku. Čitav prvi zglob na prstu ruke može da bude zadebljan i otečen, pa i crvene boje. Ukoliko je ova promjena urođena, to je znak na srčane mane, ali ako se pojavi iznenada, e onda je velika vjerovatnoća da se radi o raku pluća.

Ovi simptomi se u većini slučajeva javljaju kod žena, ali dobro je znati još neke simptome kao na promjer česti umor koji traje i po nekoliko dana uz redovan gubitak daha.

Zatim je tu konstantan kašalj čak i kada niste prehlađeni, a dešava se i kod onih ljudi koji nisu konzumenti cigara i duvana

Promuklost u glasu koja ne prolazi također može da bude jedan od simptoma, te konstantni bolovi u leđima i u ramenima, te česti bolovi u grudima ili između rebara.

Dobro obratite pažnju na ove simptome, jer mogu da budu veoma važni za vas, ali i za ljude oko vas.