Uhapsili ga pijanog pa mu dali pravo na jedan poziv – policajci ostali bez teksta kada su shvatili koga zove

  • Telegraf
  • July 29, 2018
  • Comments Off on Uhapsili ga pijanog pa mu dali pravo na jedan poziv – policajci ostali bez teksta kada su shvatili koga zove

Policajci se susreću sa raznim situacijama. Ovaj slučaj im je itekako ostao urezan u sjećanju. Slučaj se desio prije dvije godine, ali se i dalje priča o njemu.

Naime, jedan Banja Lučanin se napio i drijemao u parkiranom automobilu. Policajci su obavljali rutinsku kontrolu, a onda su došli do njega.

Vidjeli su u kakvom je stanju i da nije sposoban voziti auto, zato su ga odveli u stanicu da se otrijezni. Po pravilu, osobu koju privedu ima pravo na jedan poziv. U tim slučajevima obično se privedeni odluči zvati advokata ili člana porodice.

Ovdje nije bio takav slučaj. Šta mislite koga je zvao? Policajci nisu mogli vjerovati kada su vidjeli s kim razgovara. On je nazvao jedan restoran i naručio ćevape. Da, dobro ste pročitali. Možete zamisliti koliko je bio pijan.

Ono što je još interesantnije jeste da nije naručio samo za sebe, nego za cijelu stanicu. Pitamo se da li je bio svjestan svega i da li je uopšte imao novca, da to sve plati. Kako god, vjerujemo da je nasmijao sve policajce i da će se ovo dugo prepričavati.

Naravno, opet apelujemo da ne vozite u pijanom stanju, jer osim što sebi možete nauditi možete ugroziti i ostale učesnike u saobraćaju. Ako ste već pili, uzmite taksi ili neka vas odveze neko ko nije konzumirao alkohol.

Poznato je kako ljudi različito reaguju na alkohol, pa neki legnu da spavaju, dok drugi dobiju napad agresivnosti, treći postanu kraljevi večeri i svojim šalama nasmiju sve prisutne. Ipak, alkohol muti razum i uništava čovjeka, te je stoga bolje kloniti se ovog zla.