Vaše vijesti. Vaše Viralno

U NJEMAČKOJ RACIJA: Osam osoba je uhapšeno, uhapšeni državljani Srbije i BiH

1,165

U NJEMAČKOJ SVE VIŠE RADNIKA RADI NA CRNO, SAMO ZATO ŠTO IM JE TAMO PRISTUPAČNO, POGOTOVO ZA STRANE DRĐAVLJANE. NEKADA ĆE SE OBITI O GLAVU TA PRISTUPAČNOST, NE SAMO NJIMA, NEGO I SVIMA KOJI ĆE DOĆI NA NEPROMIŠLJENE NAČINE.

Nije prošlo puno dana, u Njemačkoj je uhapšeno oko osam osoba, a radi se o tome da su državljani BiH i Srbije. Tri Srbina koja imaju 56, 40 i 55 godina su uhapšeni, zatim jedan Njemac koji ima 49 godina, 51-godišnji Izraelac i jedan državljanin iz BiH koji ima 52 godine. Među uhapšenim su bili i 72-godišnjak kao i 31-godišnja žena koja je imala njemačko -kazahstanko državljanstvo. Nalog za hapšenje je izdato za sve osobe.

Smatra se da su oni oštetiti državu za 38 miliona eura. Na građevinski sektor se najviše odnosilo gdje su radnici na crno bili najbrojniji. Akcija će se provoditi u narednim danima, čak je oformljena i jedna organizacija, koja se zove SoKo Moses i ona će se baviti ovim problemom.

Čitav stan je pretresen osobama, a čak su i carinici obavješteni o njihovim radnjama, kako bi mogli da ubuduće paze na njihovo kretanje.

Komenatri su zatvoreni.