Vaše vijesti. Vaše Viralno

Tri godine se borila s ovom teškom bolešću: Jelena za majku tražila najbolje ljekare na svijetu, sve je pokušala učiniti za nju

Plaćala joj je najbolje ljekare u inostranstvu.

514

Divna Karleuša, majka Jelene Karleuše i bivša novinarka i radio voditeljica na Radio Beogradu preminula je u nedjelju u svom stanu, u 61. godini nakon dugogodišnje borbe s teškom bolešću.

Vjerovalo se da joj je stanje stabilno a kada joj je naglo pozlilo niko nije očekivao tako fatalan ishod. Kad je Hitna pomoć stigla u njen stan, mogli su samo konstatovati smrt.

Divna se već godinama borila s rakom pluća ali u javnost je s tom informacijom izašla tek nedavno. Čak se ni doktorima nije obratila dok nije bilo prekasno, tj. kada je već počela iskašljavati krv.

Karleušina borba s kancerom na plućima trajala je duge tri godine a pored onih terapija koje je primala u Srbiji, njena kćerka Jelena isposlovala je da često putuje na liječenja i u Turskoj, Holandiji i Danskoj. Terapije koje je primala bile su na najvišem nivou te se njeno stanje u posljednje vrijeme iznenađujuće poboljšalo. Osjećala se dobro nakon dugo vremena i niko nije očekivao da će se ovako nešto desiti.

Njena je kćerka pokušala na sve načine pomoći i naći lijek za svoju majku. Tražila je najbolje ljekara i najbolje bolnice u inostranstvu, nije štedjela i plaćala je najbolje tretmane za svoju voljenu majku.

U trenutku Divnine smrti Jelena se nalazila u Austriji na nastupu. Pošto su joj prijatelji javili nemilu vijest doživjela je težak nervni slom i završila u bolnici. Doktori su rekli kako nije znala ni gdje se nalazi.

Zbog gubitka majke najavljeno je da planira otkazati sve nastupe u narednih šest mjeseci.

Komenatri su zatvoreni.