Vaše vijesti. Vaše Viralno

Toliko jednostavno da ćete ih odmah napraviti: Najbrži recept za uštipke ikada. Jelo spremno za par minuta

554

Mala je vjerovatnoća da na Balkanu postoji osoba koja ne voli uštipke (kaputiće kako ih neko zove) i ne pravi ih s vremena na vrijeme, barem kad nema pojma što bi drugo moglo ići za doručak.

Najbolja stvar kod punjenja je da ih možete slobodno kombinirati sa slatkim namazima, ali i sa nekim slanim dodatcima, a najčešće se uštipci jedu uz suho meso, salamu, kajmak ili sir. Međutim, ako niko od ostalih ne jede, možete ih sve sami pojesti, jer su uvijek tako ukusni, ako imate naravno dobar recept.

Postoje mnoge vrste recepata za ovo vrlo popularno jelo, a u našem današnjem članku donosimo vam jedan od najpopularnijih, a razlog zašto mnogi izaberu baš ovaj jeste jer je on najbrži za pripremu, ali i za pečenje.

Sastojci koji su vam potrebni su:

  • 2 dl nekog kiselog vrhnja (ili jogurta)
  • Dva obična jajeta
  • Jedna mala kašika soli (ukoliko želite ipak slatku varijantu, stavite još manje soli)
  • Pola kilograma običnog pšeničnog brašna (ili heljdinog ako volite)
  • Jedan prašak za pecivo
  • Malo običnog ulja (suncokretovo ili maslinovo)
  • Ulje za prženje (preporuka suncokretovo)

Priprema:

Uštipci su jedno od najjednostavnijih jela koja postoje kada je u pitanju priprema. Dodajte prašak za pecivo u brašno, a zatim tijesto navlažite od svih gore navedenih sastojaka.

Kada dobijete tijesto, izrežite ga u obliku koji vam odgovara. Komadiće bi zatim trebali pržiti u dubljem ulju dok ne dobiju prekrasnu zlatnožutu boju, a zatim ih uklonite i pustite da se ohlade.

Mnogi od njih znaju kako ih ostaviti u papirnatim maramicama kako bi se okapali od viška ulja, ali opet, možete ih poslužiti bez tog dijela ako ste ih uspjeli pržiti u dovoljnoj količini ulja.

Komenatri su zatvoreni.