Vaše vijesti. Vaše Viralno

Tijesto će biti savršeno ako samo ovaj tajni sastojak stavite: Svaka domaćica kaže da je oduševljena. Morate isprobati

342

U današnjem članku vam donosimo male trikove koji će vam od sad pa nadalje olakšati pravljenje tijesta.

Ljudi već stoljećima na razne načine prave tijesto, ali kad su u pitanju sastojci koje oni koriste, obično su to isti sastojci na koje se odveć naviklo, te su onda varijacije prisutne samo u omjeru količina tih sastojaka ili u redoslijedu dodavanja istih.

Trikovi koje ćemo vam danas otkriti su ipak univerzalni, pa s toga ne morate tako svoje provjerene i dobre recepte prilagođavati, nego samo i na sljedeće detalje dodatno obratite pažnju idući put kad budete pravili neko jelo sa tijestom.

Prije samog početka pravljenja vašeg tijesta, obavezno izvadite puter i jaja iz vašeg frižidera, i držite ih u kuhinji na sobnoj temperaturi neko određeno vrijeme.

To se radi iz razloga što hladni sastojci mogu narušiti teksturu vašeg tijesta, pa ćete se kasnije možda i razočarati dok budete gledali vaše tijesto kako se razvija.

Isto tako, dok pravite tijesto nikad nemojte pretjerivati sa količinom praška za pecivo ili kvasca.

Prevelika količina praška za pecivo može vrlo lako dati kontraefekat od onog što ste htjeli.

Uvijek samo u zagrijanu rernu stavljajte vaše tijesto

Tijesto u koje ste dodali kvasac ili prašak za pecivo uvijek stavljajte u zagrijanu rernu, budući da to itekako utiče na konačnu kvalitetu tijesta pri jelu i to više nego što možda mislite.

Na kraju, svaka iskusna domaćica reći će vam da je najveća tajna u sljedećem:

Trebate dodati po samo jednu supenu kašiku jabučnog sirćeta u svako vaše tijesto.

Ukoliko budete slijedili ove naše upute koje smo vam danas pokazali i pri svakom idućem pravljenju tijesta obratite dobro pažnju na korake na koje smo ukazali u ovom tekstu, sigurno je da će vam svako tijesto koje napravite biti savršeno, ukusno i za svaku pohvalu!

Komenatri su zatvoreni.