Vaše vijesti. Vaše Viralno

Tehnološko čudovište: Ovaj mobitel je veoma debeo, a ima i dobar razlog za to

76

Jutjub kanal “Unbox therapy” često prikazuje najnovije uređaje mobilne telefonije i ostalih gedžeta, a ovog puta u rukama imaju jedinstven uređaj.

U pitanju je “Power 5” malo poznate firme Ulephone i ono što odmah upada u oči jeste da je ovaj mobitel dva puta deblji od uobičajnih. Ipak to nije slučajno Power 5 u sebi sadrži moćnu bateriju od 13.000 mAh, što znači da ona može trajati cijelu sedmicu dana.

U svijetu u kojem je potrebno puniti mobitel svakodnevno, ovo djeluje kao zanimljivo osvježenje. Cijena u SAD-u iznosi oko 270 dolara.

U nastavku vam donosimo vam pet načina kako da brže napunite vaš mobilni telefon.

Ugasite uređaj

-Doista, ako želite da vam se mobitel brže napuni isključite uređaj kako ne bi trošio energiju tokom punjenja, ako ništa drugo stavite ga u “Airplane mode” jer tada neće aktivno tražiti mobilne mreže i wi fi signale pa će se brže puniti.

Koristite adapter za punjenje 

Svaki smartphone uređaj dolazi sa zidnim punjačem odnosno adapterom, za brže punjenje baterije koristite taj adapter jer je to najbrži način kako napuniti mobitel.

Ne izlažite mobitel vrućini 

-Jeste li znali da sposobnost baterije da zadrži punjenje drastično pada na većim temperaturama. Toplina je zapravo najveći neprijatelj vaše baterije.

UBRZAJTE USB PUNJENJE 

Ako je vaš omiljeni način za punjenje putem USB uređaja na računaru evo i par trikova kako da ubrzate taj proces.

-U slučaju iPhona ne koristite opciju “Sync” da ga sinhronizirate sa računarom.

Dobro je prilikom punjenja preko USB uređaja osloboditi sve ostale USB ulaze, kako bi oslobodili što više energije.

Komenatri su zatvoreni.