Tajanstveni muškarac napravio grešku i otkrio svoj identitet: On je čovjek koji je bio na nasipu sa Jelenom u zadnjim trenucima života

  • Telegraf
  • July 20, 2018
  • Comments Off on Tajanstveni muškarac napravio grešku i otkrio svoj identitet: On je čovjek koji je bio na nasipu sa Jelenom u zadnjim trenucima života

Slučaj ubistva Jelene Marjanović potresa javnost već više od dvije godine, kada je 2. aprila 2016. pronađeno njeno tijelo na nasipu u Borči javnost je ostala šokirana ubistvom pjevačice.

Ovaj slučaj je sigurno najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji svih vremena, mnoge zanima ko je ubio Jelenu i  ostavio malu Janu bez majke, porodica Marjanović je najsumnjivija, a mnogo se teorija prožimalo tokom cijele istrage, od toga da je ubistvo izveo serijski ubica kamiondžija, ali i da ima veze sa sektom.

Prema posljednjim saznanjima, policija je prije samo dvije sedmice nego će ukinuti pritvor Zoranu Marjanoviću na nasipu pronašla obuću koja se tačno poklapa sa onom čiji su otisci pronađeni u blizini kanala u kojem je završilo tijelo Jelene Marjanović.

“Pronađena je ta originalna obuća i ona se poklapa sa tim tragovima koji su pronađeni na licu mjesta gdje je pronađeno i tijelo pjevačice. Radi se o muškoj obući i prema veličini, o veoma mršavom čovjeku koji je u toj obući ostavio i otisak stopala, a radi se o broju 43. Iz policije se nadaju da će veoma brzo zahvaljujući novim tragovima da pronađu muškarca koji je te noći bio uz Jelenu. -rekao je izvor blizak cijeloj istrazi.

Ovi novi dokazi su isplivali jer su njeni krvnici napravili grešku.

-Oni su ispustili njen leš dok su je vodili u kanal i tako su otkrili lokaciju sa koje je došla na ovaj nasip, tragovi krvi su bili posvuda na travi, sve je sačuvano kao dokaz. Tijelo Jelene je bilo ispalo jednom pomagaču dok je nosio, tako je krv iscurila iz najlona u kojem je bila zamotana pjevačica.