Svoju kćerku je od rođenja stavila na dijetu: Mala curica ne zna šta je šećer- Mnogi su mislili da je napravila veliku grešku, ali fotografije male djevojčice govore drugačije (FOTO)

  • Zamjena
  • March 30, 2019
  • Comments Off on Svoju kćerku je od rođenja stavila na dijetu: Mala curica ne zna šta je šećer- Mnogi su mislili da je napravila veliku grešku, ali fotografije male djevojčice govore drugačije (FOTO)

Biti roditelj nikada nije bilo lako, a nekako u današnje vrijeme se čini da nikada nije bilo komplikovanije biti u ulozi roditelja jer je mnogo tu stvari na koje se mora paziti i mnogo je tu opasnosti koje vrebaju i zbog kojih roditelji stalno moraju biti na oprezu.

Jedna od stavki koja je jako važna u odgoju djeteta je svakako ishrana, jer se sa svom ovom hranom koja je na izvolite širom svijeta mora biti oprezan i mora se dobro znati šta je najbolje i najzdravije za vaše dijete.

Šon Kuper dolazi iz Brizbejna i ona je majka male djevojčice Grace, a ona je odlučila da će njena kćerka biti na paleo dijeti od svoga rođenja, tj, da će se sve zasnivati na ishrani pećinskih ljudi.

Tako mala Grace nikada u svome još uvijek kratkom životu nije probala šećer, slatkiše, prerađenu hranu, pa čak i prirodne namirnice koje nisu organskog porijekla.

Kako mama Šon kaže ovaj način ishrane se , kako je ona i pretpostavljala, pokazao kao odličan, jer dok su svi klinci oko njene kćerke uvijek slinavi i bolešljivi, njena kćerka još nikada nije ni zakašljala. I sama Šon je na istoj dijeti, a na nju se odlučila jer je u jednome periodu svoga života primjetila da je užasno umorna i troma, te je imala alergije na mnoge namirnice, te kada je čula za paleo dijetu odlučila je da je isproba i nije se nikada pokajala zbog toga jer se jednostavno preporodila.

Za svoju kćerku Grace kaže da neće pasti u nesvijest ako ona ponekad pojede komad hljeba ili neki keks, ali želi da joj izgradi svijest šta je to prava hrana koja smatra da su djeca predodređena na zdravu hranu i da ih od samoga početka života treba navikavati na to, da sa vremenom i njima samima bude lakše da spoznaju šta je dobro, a šta loše za njih