Svjetska rekorderka: Rodila je 38 djece, a ima 39 godina: Najplodnija žena na svijetu (VIDEO)

  • Telegraf
  • February 9, 2019
  • Comments Off on Svjetska rekorderka: Rodila je 38 djece, a ima 39 godina: Najplodnija žena na svijetu (VIDEO)

Meriam je do sada čak šest puta rađala blizance, četiri puta čak je imala trojke, tri puta četvorke i dva puta “samo” po jedno dijete. Ona je sada u svom narodu dobila nadimak ‘Nalongo Muzala Bana’ što u nekom slobodnom prevodu znači ‘majka blizanaca koja rađa četvorke’.

Ona zbog jednog jako rijetkog hormonskog poremećaja, hiperovulacije, proizvodi nekoliko jajnih ćelija tokom jednog ciklusa. Zbog toga je ona, svaki put kada je ostajala trudna, rađala blizance, trojke ili četvorke. Njeno najstarije dijete recimo ima 23 godine, a najmlađem je sada tek četiri mjeseca.

Udala se kada joj je imala samo 13 godina i već odmah iste godine rodila svoje prve blizance. Kaže da je već nekoliko puta od raznih doktora tražila savjet kako da smanji nekako svoju plodnost, ali oni su joj rekli da hormonalna kontracepcija kao neki “lijek” pa i one druge vrste mogu samo štetiti njenom zdravlju.

Trenutno sada živim sa svoje 21 djece. Jedan broj njih su ranije usvojili neki parovi koji ne mogu da imaju djecu, dok ostali žive sa nekim našim rođacima i ostalim članovima porodice koji nam pomažu da ih sve prehranimo i odgojimo.

Stručnjaci koji su posmatrali njenu mnogobrojnu djecu kažu da ne samo da su zadivljujuće sva djeca odličnog zdravlja već da su svi i nadprosječno inteligentni, što je prava rijetkost u ovakvim situacijama. Sva djeca imaju naravno istog oca, ali on je od ranije odsutan tako da Mariam sama odgaja i uzdržava čitavu porodicu, te mora raditi razne poslove da bi ih sve prehranila. Uprkos svim mnogobrojnim svakodnevnim izazovima, kaže da su sva njena djeca pravi blagoslov za nju, a nikako teret.