Vaše vijesti. Vaše Viralno

Svi me osuđuju zbog toga šta radim kad uspavam dijete i kažu da sam loša majka, a ja imam ovaj odgovor

245

Šta majke rade kada smjeste djecu na popodnevno spavanje? Većina će to vrijeme da iskoristi za kućne poslove, a ova majka radi nešto sasvim drugačije i kaže da odbija da se stidi zbog toga.

Kada smjestim dijete na popodnevnu drijemku, možda ćete me zateći kako se sunčam u dvorištu na popodnevnom suncu. Možda ležim na kauču i čitam knjigu. U zavisnosti od vremenskih prilika i mog raspoloženja, mogu da budem na svim mjestima u kući i radim mnogo toga, ali u svakom slučaju neću biti u vertikalnom položaju. Oči će mi možda biti otvorene, ali cijelo tijelo je u drijemljivom stanju. I neću, ponavljam ni pod kakvim uslovima neću čistiti- tako svoj esej počinje bloggerka Eliza Čineli iz San Franciska, a njen stav podijelio je mame na društvenim mrežama.

I nemojte da me pogrešno shvatite, ja sam ona žena koja dnevno pere po dvije ture veša i asepsolom pere nevjerovatne stvari. Najmanje sat i po dnevno provedem u čišćenju i kuhanju, pitate se kada?

Odgovor je jednostavan, kada mi je dijete budno. Nakon doručka, očistim kuhinju i pripremim ručak. Onda se zabavljam sa djetetom. Potom perem veš, usisavam i čistim kupatilo. Onda izlazim napolje sa dijetom, vraćamo se na ručak i on drijema. A za to vrijeme kao što sam napomenula, radim sve osim što čistim.

Odmah nakon što se probudi, raspremim njegov krevet, operem posuđe, stavim veš na sušenje, brišem prašinu i sve ostalo što se treba završiti.  Ponovo idemo napolje i igramo se do večere, nakon koje čistim kuhinju.

Da li se slažete sa ovakvim načinom ili imate svoje mišljenje?

Komenatri su zatvoreni.