Svaka domaćica zna ovaj genijalni trik: Kad vam se zalijepi tkanina na peglu, rješenje je veoma jednostavno i imate ga u kući

  • Telegraf
  • February 9, 2019
  • Comments Off on Svaka domaćica zna ovaj genijalni trik: Kad vam se zalijepi tkanina na peglu, rješenje je veoma jednostavno i imate ga u kući

Svako se u svom životu barem jednom slučajno susreo sa situacijom da vam se prilikom peglanja (glačanja) dio tkanine zalijepi za peglu (glačalo). Mnogi se hvataju za glavu, ne znaju šta da rade. Ali postoji rješenje.

Ako ne znate kako očistiti peglu, evo jednog veoma jednostavnog trika.

Čišćenje nije uopšte lagan proces, ali sa jednim veoma laganim trikom, koji vam je sigurno lahko dostupan, rješenje je mnogo bliže nego što mislite.

Šta treba uraditi?

Nanesite pastu za zube na željezo od pegle za koje je tkanina zalijepljena i ostavite da stoji tako nekih 10 minuta. Uzmite potom jednu pamučnu krpu, stavite je pod vodu, procijedite i očistite željezo vaše pegle.

Ako je potrebno ponovite postupak ako vaša pegla nije čista sve dok ne skinete posljednji komadić tkanine sa pegle i ne vidite potpuno čistu željeznu ploču.

Pustite potom da se pegla dobro osuši, nakon čega je ona onda spremna za novu rundu peglanja.

Da li ste vi znali za ovaj jednostavni trik? Javilo nam je se već nekoliko ljudi koji su imali slične probleme i tvrdili su da im je ovaj jednostavni trik pomogao da se riješe zalijepljene tkanine sa željezne ploče pegle.

Ako vam ne uspije prvi put, nemojte odustajati. Ponovite postupak, ali uspijet će vremenom. Ako je kod vas uspjelo iz prve, možda kod vašeg komšije neće – možda će kod njega/nje tek uspjeti iz drugog ili trećeg pokušaja.

Nadamo se da vam je ovaj mali savjet pomogao donekle. Hvala vam što nas redovno pratite, ugodan dan vam želimo. I pratite nas i dalje.