Vaše vijesti. Vaše Viralno

Susjed pozvao policiju zbog žestoke svađe: Kada su došli nisu mogli da vjeruju šta ih je dočekalo

2,469

Da li ste ikada imali iskustva sa neugodnim susjedom koji se često svađa sa svojom suprugom ili ostalim ukućanima? Noćima mirno ne spavate, jer iz stana pored dolazi nesnošljiva buka, a ne želite pozvati policiju zbog dobrosusjedskih odnosa. Ipak, ponekad ste primorani reagovati i na takav način, kako bi imali barem malo mirnog sna.

Takav jedan slučaj se dogodio u Južnoj Njemačkoj blizu granice sa Švicarskom, gdje je policija morala intervenisati navodno zbog žestoke svađe, ali kada su došli u stan, zateklo ih nešto sasvim drugačije od uobičajnog sukoba.

Policija je na poziv susjeda došla veoma brzo, a kada su ušli u stan, zatekli su 22-godišnjeg mladića kako se svađa sa papagajom, dobro ste pročitali, papagajom.

Mladić je rekao da ga je papagaj koji inače pripada njegovoj djevojci nervirao, pa je na njegovu viku uzvratio glasnim zvukovima. Iako papagaj ne zna da govori, naučio je da laje kao pas, a svojim glasnim uzvicima je prepao komšije kojji su zvali službe javnog reda i mira.

Kako u ovom okršaju nije bilo povrijeđenih, policija je otišla bez prekršajnog naloga.

KAKO NAUČITI PAPAGAJA DA GOVORI

Papagaji su posebno poznati po osobini da mogu kopirati zvukove iz njihove okoline, tako domaći papagaj najčešće zna da kaže nekoliko riječi koje svakodnevno čuje od svojih vlasnika.

Neosporni šampion među papagajima je afrički sivi papagaj, kojem iako treba duže vremena da se razvije, za godinu dana nauči govoriti, a tokom cijelog života razvija vokabular koji može dosegnuti od 100 do 300 riječi.

Ako želite da vaš papagaj progovori onda ga morate držati u prostorijama gdje se ljudi često nalaze, a ako ih učite onda nemojte ih forsirati sa previše fraza ili riječi, nego to činite jednu po jednu.

Komenatri su zatvoreni.