Vaše vijesti. Vaše Viralno

Sukob ili nešto drugo: Golman Hrvatske reprezentacije Danijel Subašić udario saigrača u glavu

648

Hrvatska reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh na ovogodišnjem Mundijalu u Rusiji nakon što je protiv Engleske ostvarila pobjedu i plasirala se u veliko finale koje će se u nedjelju odigrati u Moskvi, kada će Vatreni odmjeriti snagu protiv reprezentacije Francuske.

Hrvati su cijelo prvenstvo igrali fenomenalno i iz sjenke su napravili ono što niko nije očekivao, jedna mala država od 4 miliona koja nema ni stadion kako trea, ostavila je iza sebe svjestske sile poput Njemačke, Brazila, Španije, Argentine i Engleske. Zlatko Dalić je na mjesto selektora došao samo kao privremena zamjena, a sada bi zajedno sa svojim fudbalerima mogao ući u historiju nogometa, jer Hrvati prvi put u svojoj povijesti imaju priliku da postanu zlatni, a posljednju takvu šansu su ispustili na Svjetskom prvenstvu 1998 u Francuskoj, kada su bili treći.

Mnogo se ovih dana govori i piše o nogometašima Hrvatske, jedan od najzaslužnijih za ovakav uspjeh reprezentacije je sigurno i golman Danijel Subašić koji je u nekoliko navrata spašavao Hrvatsku iz velikih kriza, a ostat će upamćen i po fenomenalnom skidanju penala u odlučujućim utakmicama protiv Danske i Rusije.

Nakon pobjede protiv Engleske neki igraču su davali izjave za strane medije, a onda je glavnu ulogu preuzeo Danijel Subašić nakon što je svog saigrača udario flašom u glavu. Ipak svi su shvatili da se radi o šali koja je česta među kolegama, te Danijelu niko nije zamjerio nakon ovog njegovog poteza, očito se radilo o pobjedničkom ushićenju i dobrom raspoloženju. Nama ne preostaje ništa drugo nego da poželimo sreću reprezentaciji Hrvatske u velikom finalu protiv popularnih trikolora.

Komenatri su zatvoreni.