Stručnjaci smatraju da Keto dijeta potpuno uništava najstrašniju bolest današnjice. Spasite se sada, dok još nije kasno

  • Telegraf
  • February 8, 2019
  • Comments Off on Stručnjaci smatraju da Keto dijeta potpuno uništava najstrašniju bolest današnjice. Spasite se sada, dok još nije kasno

SVI MI IMAMO NEKIH ODREĐENIH PERIODA U NAŠEM ŽIVOTU, KADA NAM KILAŽA POSTANE JEDNOSTAVNO NEPRIMJERENA I DASE NE MOŽE KONTROLISATI. TADA SMO UVIJEK PINUĐENI DA SE IZGLADNJUJEMO, I NERIJETKO POSEŽEMO ONDA I ZA RAZNIM DIJETAMA, A SVE U CILJU DOVOĐENJA LINIJE DO PERFEKCIJE.

KOLIKO JE TO ZAPRAVO ZDRAVO? KOJA JE NAJBOLJA DIJETA ZA CIJELU OVU PRIČU I SITUACIJU? ODGOVORE NA SVA TA PITANJA VAM DONOSIMO U NASTAVKU U DANAŠNJEM ČLANKU.

Superpopularnu keto dijetu neki ljudi negativno kritikuju, dok opet drugi tvrde kako su putem nje definitivno poboljšali kompletno zdravlje i da im je promijenila cijeli život. Osnova, inače, keto dijete jeste ta da prehranu treba tako da organizujete pa da vam organizam ne sagorijeva glukozu već isključivo samo masnoće.

Upravo bi to stanje ketoze moglo, u nekoj teoriji čak i veoma brzo, kažu neki doktori izgladnjeti i ćelije t*mora koje se inače hrane upravo samom glukozom.

Za veoma popularnu keto dijetu njeni mnogobrojni pobornici već sada posvećeno i jasno tvrde kako ona poboljšava ne samo rapoloženje nego i kod bolesnika sa epilepsijom smanjuje količinu i jačinu samih epileptičnih napada. Ipak, sama i konkretna povezanost između ove veoma popularne dijete i t*mora jeste zapravo ljudski metabolizam piše poznati Big Think.

Ćelije t*mora u najvećem broju slučajeva imaju puno više receptora za sami inzulin od onih normalnih ćelija. Ako, recimo, ograničimo unos pojedinih ugljikohidrata u organizam, onda prekidamo toliko prenošenje glukoze u ćelije t*mora koje su u razvoju. Onda naše tijelo, da ne gladuje po cijeli dan, počinje koristiti sve one masnoće kao izvor goriva za preživljavanje.

Jetra, kao jedan od najbitnijih organa, dio te ljudske masnoće pretvara u obične molekule energije koje se stručno nazivaju ketoni. Većina se takvih ćelija u tijelu vrlo i jako brzo prilagodi na “ketonsku prehranu“, ali ne i bolesne ćelije t*mora, jer one ipak nisu tako fleksibilne.

Jedan od naučnika koji inače jako čvrsto vjeruje u važnost keto dijete u borbi protiv t*mora je poznati Dr. Thomas Seyfried, koji je profesor sa Boston Collegea.