Vaše vijesti. Vaše Viralno

Starija sestra Lepe Brene je počela da pjeva prije Brene, ali joj nije suđeno da postane zvijezda poput sestre: Danas živi daleko od Srbije, a sa svojom poznatom sestrom se baš i ne viđa često (FOTO)

539

Ako za nekoga sa sigurnošću možemo reći da je obilježio estradnu scenu u zadnjih 30-40 godina onda je to svakako slavna folk pjevačica Lepa Brena. Ono što je ona uradila osamdesetih godina prošloga vijeka sa svojim Slatkim grehom na području bivše Jugoslavije ,ali i šire biće zapisano zlatnim slovima u istorijat estrade ovih prostora.

Međutim, nije sam Lepa Brena bila ta koja je iz njene porodice u tom vremenu pjevala i bila veoma talentovana. I Brenina starija sestra je bila, po mnogima i talentovanija od svoje mlađe sestre Fahrete.

Njeno ime je Faketa Stojanović, i ona je jedna od članova Brenine porodice koja baš i ne voli pretjerano da se pojavljuje u medijima, ali je u nekim razgovorima sa novinarima, nekada prije, otkrila kako je ona počela prva da pjeva, pa se poslije nje u pjesmu zaljubio njihov brat Faruk, pa tek onda je Lepa Brena ili Fahreta došla na red.

I Brena je u nekim svojim sjećanjima na prošle dane znala reći da od kako zna za sebe, da je njena majka znala mnogo lijepo da pjeva sevdalinke, a i njena sestra Faketa je počela da pjeva prije nje, da bi prije nje i brat Faruk počeo da se bavi muzikom, a Brena je krenula u te vode na nagovor svoje nastavnice muzičkog vaspitanja koja se zvala Radmila Ćorović

Brena kaže da je kao dijete bila zaista nemirna ili hiperaktivna, pa su roditelji pokušali da joj energiju usmjere na bavljenje sportom a nisu ni slutili da su svi oni i Brena i njena sestra Faketa i brat Faruk najviše uživali dok su pjevali u horu, a svo troje su odrasli slušajući muziku sa festivala koji su tada bili popularni, kao što je Ilidžanski festival, festival u Opatiji  ili nekada veoma popularno Beogradsko proljeće.

Inače Brenina sestra Faketa već više od dvije decenije živi sa svojim mužem Zoranom i sa svoje dvije kćerke u Kanadi, pa je to najveći razlog zašto se sestre i ne viđaju onoliko koliko bi željele.

 

 

Komenatri su zatvoreni.