Vaše vijesti. Vaše Viralno

Sonja je gostovala kod Jovane i Srđana i ispričala kako ima doktorat, ali da za nju u Srbiji nema posla: Onda joj je Jovana predložila nešto što ju je totalno zateklo i ostavilo bez riječi (FOTO)

2,223

Jutarnji program na  koji vode Jovana i Srđan je najgledaniji program tog tipa  na ovim našim prostorima, a posebno jer njih dvoje redovno ugošćuju veoma zanimljive goste koji imaju mnogo toga za reći i pokazati.

Tako je nedavno u jednoj od njihovih emisija bila i mlada žena Sonja Pajić koja je tokom školovanja uvijek bila Vukovac, a sa 23 godine je diplomirala španjolski jezik te poslije toga objavila mnoge naučne radove i bila na usavršavanju u više zemalja svijeta.

Danas Sonja ima 32 godine, u međuvremenu je postala majka, vratila s u Srbiju, ali tu nastaju njene muke jer za nju posla nema iz bizarnog razloga jer su joj svi rekli da je prekvalifikovana.

Sonja je u emisiji navela kako je nakon diplomiranja odmah upisala i doktorske studije, da se usavršavala po svijetu, ali u Srbiji ne može da dobije posao jer je previše školovana, pa je tako njeno iskustvo kada je aplicirala za posao u jednoj Osnovnoj školi takvo da joj je rečeno da njima na poslu nisu potrebni doktori, već neko ko se želi usavršavati.

Poslije toga je doživjela još neka poniženja kao kada je konkurirala na mjesto asistenta na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, kada je umjesto nje, koja je imala sve najbolje ocjene i sve ostale potrebne normative, primljena žena koja je studirala čak 20 godina i tek je u 45 godini dobila prvi posao kao asistent, a Sonja je tada imala 28 godina i bila je daleko najbolji kandidat od svih prijavljenih.

Na kraju je zbog tog konkursa završila i na sudu i dokazala da je u pravu, ali je u međuvremenu konkurs prošao tako da je to za nju bila samo Pirova pobjeda.

Kada je na kraju završila sa svojom pričom, Jovana ju je ozbiljno pitala da li bi radila na njihovoj televiziji i da li bi joj predstavljao problem da joj u opisu posla budu putovanja, a da će ona vidjeti sa određenim ljudima na televiziji da dobije posao kod njih.

Sonja je naravno bila iznenađena prijedlogom jer nije očekivala tako nešto ali je rekla da bi vrlo rado bile dijelom njihovoga kolektiva, posebno ako može na najbolji način da doprinese što boljem poslu njihove televizije.

i.

Komenatri su zatvoreni.