Vaše vijesti. Vaše Viralno

Slike sa ponovne sahrane Davida Dragičevića u Austriji jednostavno tjeraju suze na oči: Davor Dragičević slomljen od tuge poručio da se neće smiriti dok oni ne budu na mjestu njegovoga sina (VIDEO/FOTO)

1,488

Nakon ekshumacije koja je obavljena u Banja Luci, tijelo nesretnog mladića Davida Dragičevića je prebačeno u Austriju gdje je ponovo sahranjen u blizini Beča u gradu Wiener Neustadt, gdje inače živi Davidova majka Suzana Radanović.

Prebacivanje tijela i sahrana je napravljena po želi Davidovih roditelja koji nisu više željeli da njihovo dijete bude sahranjeno u zemlji koja ga je faktički ubila i izdala.

Sahrani su prisustvovali članovi porodice a stigao je i veliki broj ljudi iz Banja Luke, Davidovih prijatelja, kao i članova neformalne grupe Pravda za Davida, a bio je i tu Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, a prisutan je bio i visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko

Podsjećanja radi, mladić David Dragičević je ubijen u februaru prošle godine, da bi mu tijelo bilo pronađeno 6 dana nakon nestanka na ušću rijeke Crkvene i Vrbasa. Nakon nikakve istrake tužilaštvo je proglasilo ovaj slučaj ubistvom, da bi se sve na kraju završilo sa ekshumacijom tijela i nove sahrane u Austriji.

Novinar Slobodan Vasković je u nekoliko zadnjih dana na svome blogu u svojim tekstovima objavio imena ubojica kao i neke od naredbodavaca, a nakon tih tekstova se oglasio i otac ubijenog Davida, Davor Dragičević koji je izjavio kako je Dubravko Kremenović ubica njegovoga sina, i da je sve to urađeno po naređenju Darka Ilića, kao i da se njegova borba neće smiriti sve dok ovu dvojicu ne bude vidio na Davidovom mjestu.

Sve u svemu, još uvijek iz policije Republike Srpske ne dolaze nikakve informacije vezane za ovaj slučaj i sve je više onih koji sumnjaju da sam politički i policijski vrh RS-a želi da ovaj slučaj ostane neriješen, iz ko zna kojih razloga

Komenatri su zatvoreni.