Vaše vijesti. Vaše Viralno

Sklonili se od moćnog uragana u hotel: onda je počela katastrofa i čuo se vrisak

337

 

Uragan Majkl je srušio  sve pred sobom na Floridi, najviše  u Panama Sitiju. Mnogi su prvo  sklonište potražili  u hotelu “Kantri in”. Međutim, ubrzo je krov počeo da se ruši,pa  je dio po dio krenuo padati.Dijelovi su se  urušavali  na automobile i kamione na parkingu, a voda je prodrla u predvorje. U jednom trenutku se osjetio tako jak miris gasa i vrisak. Krov je tokom rušenja oštetio cijelu gasnu liniju.

Puna 2 h niko nije mogao da izađe vani da isključi gas, niti su spasioci mogli ući u hotel, jer su napolju puhali vejtrovi jačine od 200 kilometara na sat . Kiša je takvom jačinom  padala da se praktično ništa nije vidjelo.

Pušenje je bilo zabranjeno u hoteli , a gosti hotela i lokalno stanovništvo koje je u njemu potražilo spas , molili su se da slučajna varnica ne raznese hotel u vazduh. Među onima koji su u hotelu potražili spas bio je i Džejkob Merit, čovjek koji je već jednom preživio uragan i to razornu Katrinu 2005. godine.

” Nisam ni siguran da moja kuća i dalje postoji. Bila je odmah pored plaže u zalivu – kaže on.”Izgledalo je kao da je pala bomba u svakoj ulici u Panama Sitij – tvrdi  lokalni zvaničnik na Floridi.

Komenatri su zatvoreni.