Vaše vijesti. Vaše Viralno

Sjećate li se ove glumice: Umrla je od teške bolesti sa 50 godina, glumila je u…

195

Da li ste čuli za glumicu Marinu Nemet? Ona je glumila u filmu “Ljubavni život Budimira Trajkovića” a preminula je nakon duge i teške bolesti 2010. godine.

Hrvatska kazališna i filmska glumica je dobila glavnu ulogu u legendarnom filmu “Ljubavni život Budimira Trajkovića” koji ju je vinuo u svijet poznatih glumaca u regionu, ali se sa njenim životom sudbina itekako poigrala. Glumila je u filmu Vatroslava Mimice, a onda je dobila poziv da snimi film u Zagrebu. Vatroslavu ju je preporučila njegova supruga koja je prepoznala talent kod mlade Marine, a ona tada nije mogla ni sanjati da to neće biti još samo jedna prolazna avantura, nego prilika života.

Snimila je svoju prvu glavnu ulogu, a kako su u Jugoslaviji svi očekivali da će nastaviti uzlaznom putanjom, ona je stala. Nije nastavila da glumi i rijetko se pojavljivala u javnosti.

Bila je u braku s glumcem Slavkom Brankovim (1984.-2004.), s kojima je imala kćer Tenu (1994.).[1][2]

Preminula je u 50. godini nakon kratke, ali teške borbe s karcinomom. Kazališnoj i televizijskoj glumici karcinom je dijagnosticiran u travnju 2010. godine, nakon što su joj se tog proljeća u tri navrata javile jake glavobolje, praćene općom slabošću, mučninama i jakim bljeskovima pred očima. Zadnji put se pojavila u javnosti u nedjelju 5. prosinca u kazalištu Gavella, na izvedbi Molièreovog Tartuffea: prihod predstave, koja se igrala neradnim danom, kolege su namijenili njezinom liječenju. Pokopana je na groblju Miroševac.

Glumila je u nekoliko filmova od kojih izdvajamo:

“Mamutica, Zabranjena ljubav, Bibin svijet, Naši i Vaši, Anno Domini, Čast mi je pozvati vas”.

 

 

Komenatri su zatvoreni.