“Samo uradi to, došlo je tvoje vrijeme.” Suđenje djevojci koja je natjerala svog depresivnog dečka da sebi oduzme život je konačno okončano. Otkriveno na koji način je to učinila. Sudnica je zanijemila. Ima li pravde na ovom svijetu? (VIDEO)

  • Telegraf
  • February 13, 2019
  • Comments Off on “Samo uradi to, došlo je tvoje vrijeme.” Suđenje djevojci koja je natjerala svog depresivnog dečka da sebi oduzme život je konačno okončano. Otkriveno na koji način je to učinila. Sudnica je zanijemila. Ima li pravde na ovom svijetu? (VIDEO)
Mlada djevojka iz Masačusetsa (SAD), koja je ranije bila osuđena da je svog depresivnog dečka nizom SMS poruka natjerala da sebi oduzme život, privedena je sada konačno u zatvor gdje je počela izdržavanje 15 mjeseci zatvorske kazne na koliko je osuđena, i to gotovo pet godina nakon njegovog samo*bistva.

Mišel Karter (22) nalazi se sada konačno iza rešetaka nakon što je u ponedjeljak (11.02.2019.) viši sud u Masačusetsu potvrdio presudu prema kojoj je ona direktno kriva za ub*stvo iz nehata svog 18-godišnjeg dečka Konrada Roja III. koji se, podsjećamo, ub*o 2014. godine

Karter je sada dobila 15 mjeseci zatvora  nakon što je sud konačno presudio da je Roj stvarno preminuo nakon što ga je ona SMS porukama nagovorila da se vrati u kamionet koji je bio ispunjen otrovnim plinom. Podstaknula ga je dodatno kad joj je on poslao poruku da se boji da uđe.

Sudija joj je prvobitno dozvolio da sve svoje žalbe na ovu presudu podnosi sa slobode, ali Vrhovni sud Sjedinjenih Država potvrdio je tu presudu i odbio mogućnost žalbe. Njeni su advokati kao olakšavajuće okolnosti između ostalog navodili činjenicu da njihova klijentica ranije nije bila kažnjavana, da nije pokušala nikad da pobjegne i da se redovno liječi kod svog psihijatra. Međutim, u ponedeljak je sud ipak odredio definitivni početak izdržavanja zatvorske kazne.

Karter nije pokazivala apsolutno nikakve emocije za vrijeme čitanja odluke i dok ju je policija izvodila kasnije iz sudnice.

Ona je, podsjećamo, imala samo 17 godina kad joj se u julu 2014. godine njen 18-godišnji dečko ub*o u Ferhejvenu, jednom gradu na južnoj obali Masačusetsa. Slučaj je tada dobio veliku međunarodnu pažnju i bacio potpuno novo svjetlo na tinejdžersku depresiju i problem samo*bistva.