Vaše vijesti. Vaše Viralno

Šaban Šaulić razočarao Bosance i Hercegovce: Pjesmu “Ne ruši se gnjezdo lako dok je babo živ” posvetio ratnom zločincu

368

Šaban Šaulić iako legendarni pjevač pokazao je još jednom da je spreman uraditi i reći sve za novac, bez obzira da li se radii o osuđenom ratnom zločincu ili bilo kome drugom, kod pjevača romskog porijekla je honorar uvijek na prvom mjestu.

4. augusta održan je veliki Kladuški teferič koji je okupio oko 2000 ljudi, a glavna zvijezda pored Šabana Šaulića bio je Fikret Abdić Babo, osuđeni ratni zločinac.

Gotovo da nije bilo izgovorene rečenice u kojoj se nije spomenuo Babo, a možemo slobodno reći kako je ovaj skup bio još jedno zaluđivanje naroda pred izbore i lažno prikazivanje stanja  u Velikoj Kladuši kako bi se ostvario što bolji izborni rezultat.

Ovaj teferič je očit dokaz da kod naroda još uvijek prolazi ona “samo hljeba i igara” a to što je velika većina u dijaspori, a ostali gledaju kako da postanu dio te dijaspore, to smo lako zaboravili.

Ovaj događaj ne bi prošao toliko zapaženo u medijima, da Šaban Šaulić nije izjavio kako je veliki poklonik Fikreta Abdića Babe i da je upravo njemu posvetio pjesmu “Ne ruši se gnjezdo lako dok je babo živ”, iako je prije nekoliko godina demantovao ove navode, čini se kako je Šaban za novac spreman i govoriti sam protiv sebe.

Za dobar honorar, nije mu uopšte problem reći ono šta publika želi.

Priznao je i pred gledaocima da je napisao i pjesmu za Fikretovu suprugu Fazilu.

Mnogi Bosanci su ostali razočarani ovim Šabanovim postupkom, jer je Fikret Abdić domaći izdajnik zbog kojeg su mnogi bosanski sinovi izgubili život, dok je on šurovao sa četničkim generalima.

Pogledajte video:

Komenatri su zatvoreni.