Sa ovim moćnim napitkom se nikada nećete prehladiti. Virusi će vas samo zaobilaziti. Veoma jednostavan recept

  • Telegraf
  • February 7, 2019
  • Comments Off on Sa ovim moćnim napitkom se nikada nećete prehladiti. Virusi će vas samo zaobilaziti. Veoma jednostavan recept

Čim nastupi jesen i zima, ova godišnja doba najčešće sa sobom donose mnogo hladnije vrijeme, koje uvijek znači i nove neizbježne gripe i prehlade koje nas sve barem jednom pogode, neke manje, neke više, sve u ovisnosti od našeg imuniteta, ali svi se u ovom periodu osjećamo ranjivo i malaksalo.

Ipak, svoj imunitet morate probati da maksimalno ojačate kako vas prehlade ne bi totalno bacile na postelju i sabotirale vam tako vaše svakodnevne zadatke.

Zbog toga vam u današnjem članku donosimo jedan veoma lagan recept za moćni napitak koji će vam definitivno postati najbolji saveznik u ovim hladnim danima.

Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ovog napitka jesu:

  • pola jedne kašike kurkume,

  • jedno čeno svježeg bijelog luka,

  • jedna mala kašika đumbira kojeg ćete prethodno naribati,

  • jedna obična šolja soka od narandže i

  • polovina jednog cijeđenog limuna.

Kada nabavite sve ove potrebne sastojke, već ste zapravo na pola puta, a priprema se sastoji od sljedećih veoma jednostavnih koraka.

Bijeli luk najprije nasjeckajte na jako sitne komadiće, a onda ga pomiješajte sa svim ostalim sastojcima. Kako bi sebi olakšali proces, potrudite se da to bude što što sitnije, ali možete sve jednostavno umutiti u blenderu i onda preliti u jednu običnu staklenu bocu.

Taj moćni napitak ćete onda redovno konzumirati tri do četiri dana zaredom, te ćete uvijek uzimati po jednu čašu dnevno svaki dan poslije toga.

Možda vam se na prvu ne dopadne zbog svog ukusa, ali kada ipak uvidite da vam se imunitet itekako poboljšao, bit ćete krajnje zahvalni na tome.

Napitak, također bitno, čuvajte u frižideru, kako se ne bi brzo pokvario. Nakon tih prvih nekoliko dana, trebalo bi da ste već popili cijelu napravljenu smjesu, a nakon kratke pauze od nekoliko dana, možete opet ponoviti isti taj postupak i napraviti sebi novi sok, i tako tokom cijele zime i dokle god za tim bude bilo zapravo potrebe.

Naravno ovo važi i za ostatak godine, kada god imate osjećaj da će vas uhvatiti prehlada ili gripa.