Vaše vijesti. Vaše Viralno

Pronašao torbu sa 42.000 eura u kafiću: A onda mu se desilo nešto što nije očekivao

343

Vjerovali ili ne, poštenih građana u Srbiji još uvijek ima, a najbolji primjer je mladi konobar Savo Petrović (21) iz Ljubovije koji je pronašao žensku torbu sa čak 42.000 eura i platnim karticama i bez razmišljanja je odnio u policiju.

Ali druga strana ove priče jeste da mu se i nedjelju dana nakon događaja niko nije javio i zahvalio na ovom plemenitom činu.

Kako kaže, radio je drugu smjenu u kafiću “Kutak 015” i služio goste na terasi. Kada je otišao da sa jednog stola uzme šolje, nakon što su gosti otišli, na jednoj od stolica, vidio je torbu.

-Unio sam je u lokal i odmah pozvao pozornika koji je bio u blizini jer sam znao da su gosti dva muškarca i dvije žene koje nisu iz Ljubovije. Pogledali smo dokumente i vidjeli da ženu ne poznajemo, a u torbi smo ugledali mnogo para i mnoštvo platnih kartica. Pozvali smo stanicu policije, a oni su došli da preuzmu torbu.

Junak ove priče je nastavio da radi svoj posao, a istu večer su mu došli policajci sa zapisnikom na kojem je stojalo da je pronađeno 42.000 eura.

Potpisao sam zapisnik, ali ne mogu da vjerujem kolika je suma u pitanju. Ko nosi sa sobom toliki novac i kako može da zaboravi torbu sa tolikim bogatstvom.

Kako kaže, niko ga nije zvao, samo je saznao da je žena iz Loznice, da je preuzela torbu i potvrdila da ništa ne fali.

Također, mladi konobar se ne brine puno oko toga što mu se niko nije javio, a i ne obazire se na kritike onih koji kažu da nije trebao vraćati novac.

 

Komenatri su zatvoreni.