Vaše vijesti. Vaše Viralno

Pretvorite terasu u rajski vrt pomoću ovih savjeta: Pogledajte trikove i fotografije

54

Sezona uređenja terasa uveliko traje, a prije nego što počnete sa realizacijom svojih zamisli obratite pažnju na ove prijedloge.

1.Nijedan balkon nije premali. I minijaturni balkon je dovoljan za ležaljku i nekoliko cvjetova koji će uljepšati vašu svakodnevnicu.

2.Ne, nije sve tako skupo i nedostižno. Umjesto da kupujete gomilu biljaka, visećih teglica, nove stolice, sto, roštilj, dobro proučite šta možete iskoristit od već postojećih stvari. Na primjer, biljke uopšte ne moraju visiti na ogradi balkona. Možete ih staviti na police, a za tu svrhu poslužit će i stari regal koji se može prefarbi ili navući dekorativnu tapetu.

Solarne lampice, svijeće, lanterne, diskretna podna rasvjeta, neki zanimljiv plakat na zidu, slike, zanimljive posude, tekstili i razni detalji, to su sve stvari kojima ćete zamaskirati sve nesavršenosti prostora, s kojim ćete stvoriti atmosferu koju želite.

6. Najčešća greška je prenatrpanost. Jednostavno, balkon ne može biti spremište starih bicikli i stvari koje ne koristite, već to bi to trebala biti oaza opuštanja.

7. Obojite ogradu, stavite lijepu garnituru za sjedenje, ukrasite balkon po vašim željama, a ne da bude isti kao i kod komšija.

Pokažite kreativnost i od svog balkona napravite pravi mali kutak za uživanje, gdje ćete rado popiti kahvu s pogledom na okolinu.

Komenatri su zatvoreni.