Poznata glumica nestala, izgubio joj se svaki trag: Sumnja se da je umiješana vlada

Najpopularnija kineska glumica koja je poznata širom svijeta, s obzirom da je dio holivudske produkcije nestala je bez traga. Nema ni traga ni glasa od Fan Bingbing već više od tri mjeseca, a svjetski mediji pretpostavljaju da je u tajnosti odvedena u pritvor, s obzirom na njen sukob sa tamošnjim vlastima usljed navodne utaje poreza.

Lepa Fan svjetsku slavu je stekla u filmovima “Iron man” i “X-man” a u maju je u Kanu promovosila novi blokbaster u kojem su kolegice zvijezde poput Džesike Čestejn, Penelope Kruz, Marijan Kotijar…Njeno bogatstvo procjenjuje se na više od 100 miliona dolara, a na društvenim mrežama je prati više od 62 miliona fanov, te je zaštitno lice najpoznatijih brendova na svijetu. Ipak 37-godišnja glumica, naprosto je isparila prije izvjesnog vremena, a njen profil na društvoj mreži je neaktivan, reklame sa njenim likom u Kini su povučene, a o njoj se jednostavno ništa ne zna.

Teorija jeste da je njen nestanak usko povezan sa vladinim istraživanjem o izbjegavanju plaćanja poreza u filmskoj industriji, ali službene optužbe na račun Bingbingove nikada nije bilo.

Ipak, mnogo toga je prilično sumnjivo. Njeno ime je uklonjeno sa postera kineskog filma u kome igra i Brus Vilis, a premijera je pomjerena sa augusta na oktobar, a niko ne zna zašto. Drugi film u kojem je glumila, trebalo je da izađe u julu, ali se do dana današnjeg nije prikazao i ne zna se kada će. Pojavile su se i špekulacije da će njena uloga biti potpuno izbačena u montaži.

Sve je počelo kada je krajm maja u javnost procurio filmski ugovor kojeg je potpisala. Naime, navodno je glumica imala dva različita ugovora, jedan zvanični u kome je pisalo da je plaćena oko 1,5 miliona dolara, a drugi tajni u kojem stoji da je plaćena 7,5 miliona dolara.