Vaše vijesti. Vaše Viralno

Potresna ispovijest mladića na samrti: Njegove riječi će vas naučiti šta je zaista najvažnije u životu

243

O tome koliko je svaki minut života značajan razmišljamo tek kad nas ili nekog nama bliskog pogodi teška bolest ili smrt. Jednom momku (24) dijagnostikovana je teška bolest, a on je dao ispovijest iz koje ćete mnogo naučiti.

Doktori su mu dali još par mjeseci života, a on je tek tada shvatio koliko je zapravo bitno da se posvetimo sebi i porodici. “Rak je kasno otkriven da bih uopšte mogao da se nadam da ću preživjeti, ali mi je postalo jasno da je najvažnije da osiguramo da napustimo svijet bolji nego što je bio.

Način na koji sam vodio život bio je beznačajan jer sam živio tako da nisam napravio ništa važno. Kad sam otkrio koliko mi je vremena ostalo, shvatio sam šta je zapravo važno. Pišem ovo jer želim da dam svom životu neki značaj. Postale su mi jasne neke stvari na koje želim da vam skrenem pažnju.

Mišljenja drugih se ne treba bojati jer strah parališe, a vi morate da preuzmete kontrolu nad vašim životom. Ograničite loše navike i pokušajte da vodite zdrav život, Najvažnije, nemojte odlagati stvari i cijenite ljude oko sebe. Vaši prijatelji i porodica će uvijek biti izvor snage i ljubavi. Nisam neugodno dirnut spoznajom koliko su bitni posljednji momenti u životu, već žalim što neću moći da doživim još mnogo kul stvari koje treba da se dogoode.

Toliko se brinemo oko zdravlja i drugih gluposti da nismo ni svjesni da naše tijelo nije ništa drugo nego da ima zadatak da prenese našu ličnost, misli i uvjerenje.

 

Komenatri su zatvoreni.