Vaše vijesti. Vaše Viralno

Poslije velike tuge dolazi velika sreća: Ovo će da oraspoloži porodicu Dragojević nakon Oliverove smrti

159

Porodica Olivera Dragojevića neutješna je nakon gubitka legendarnog pjevača, a od njega se nisu odvajali sve do posljednjeg trenutka.

Oliver je preminuo u 71. godini nakon duge i teške bolesti u splitskoj bolnici u kojoj je proveo posljednjih mjesec dana.

Pjevač se dugo borio sa kancerom, zbog čega se povukao sa scene, a njegova porodica je bila cijelo vrijeme uz njega.

Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu, s kojom je bio 44 godine u braku, sina Dina (42) i blizance Damira i Davora (39)

Udovica Vesna je objavila potresno pismo u kojem se na dirljiv način oprostila od supruga.

Najdraži moj! Znaš da za oproštaje nikada nisam pronalazila prave riječi. Kad su rekli da se oprostimo s tobom, nisam znala kako se to radi, ni što reći. Ti si spavao danima, možda nas nisi ni čuo. Znaš da smo bili tu kraj tebe i možda je to bilo dovoljno. Bila je nedilja jutro, donesite mu robu…

Koju? Možda onu sa zadnjeg koncerta u Areni, znaš ono odjelo koje smo kupili u Austriji. Ali to ti sigurno nije bilo važno i to je prvi put da te nisam pitala što ćeš obuć. Nakon godinu dana suočavanje sa stvarnošću. Šok. Iako smo znali situaciju.

Šta sad, kuda, kako? Svi su pomogli. Ti si tri dana bio ono što nikad nisi htio biti- važan, poštovan, voljen od svih znanih i neznanih ljudi. Ja znam šta bi ti reka na to, pa me sram ponovit, ali moram ti reći da se dogodilo spontano, bez pritiska. Mi doma smo znali da te ljudi vole, ali smo bili šokirani količinom emocija koje smo doživjeli. Ima si, Ole, tri sprovoda u dva dana.

“Sin Davor dovršava kuću koju gradi, a njegova supruga Karmen bi uskoro trebala da se porodi. Nosi mog i Oliverovog šestog unuka koji će se zvati Marko, a kojeg Oliver nikada neće vidjeti.

 

Komenatri su zatvoreni.