Vaše vijesti. Vaše Viralno

Oženio se sin Bin Ladena: Ostat ćete u nevjerici kad vidite ko mu je žena

4,697

Sin bivšeg vođe Al-Qaide Osame bin Ladena, Hamze Bin Ladena vjenčao se sa kćerkom glavnog otmičara aviona za vrijeme terorističkog napada 11. Septembra u New Yorku- Mohammeda Atta.

Osamina polubraća su za britanski Guardina potvrdila ovu informaciju. Izjavili su i kako vjeruju da je Hamza unutar Al-Qaide dobio višu poziciju i da se želi osvetiti za smrt svog oca kojeg su ubile američke specijalne snage SEAL tokom vojne misije u Pakistanu.

Hamza je inače sin jedne od tri preživjele supruge, žene po imenu Khairah Sabare koja je u Abbottadu živjela sa suprugom, pored pakistanske vojne baze gdje su ga i likvidirali.

Postao je zamjenik trenutnog vođe Aymana Al Zawahirija, a porodica tvrdi da ne zna gdje on trenutno nalazi.

-Čuli smo da je oženio kćerku Mohammeda Atta i dodaje da nisu sigurni gdje bi mogao biti on, ali da pretpostavljaju da se nalazi u Afganistanu.

Zapadne obavještajne službe usmjerile su svoje aktivnsoti prema Hamzi Bin Ladenu zato što vjeruju da bi on mogao biti vjerovatno taj koji bi svoje sljedbenike mogao podstaći na akciju.

Njegovo vjenčanje za Muhamedovu kćerku i dalje pokazuje da se organizacija čvrsto okuplja iza Bin Ladenovog naslijeđa.

U vojnoj akciji u Abbottadu ubijen je i drugi sin Osame Bin Ladena,  Khalid, a treći po imenu Saad ubijen je u akciji dronom. U pismima koje je Osama navodno ostavio sugeriše se da je planirao Hamzu za svojg nasljednika.

Osama Bin Laden potiče iz bogate saudijske porodice koja i dan danas gradi objekte širom Arapskog poluotoka, a njegova majka tvrdi da se radikalizirao dok je bio na fakultetu.

Komenatri su zatvoreni.