Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ovu grešku svaka druga žena sigurno pravi prilikom pranja kade

1,839

 

Jeste li se nekada zapitali da li je način na koji prete kadu baš ispravan? Mi smo uvjereni da čak 90% ljudi kadu pere na skroz pogrešan način, a mi ćemo vam ukazati na tu najveću grešku koju manje-više svi rade.

Kad perete kadu sigurno je poprskate sa nekim sredstvom za dezinfekciju, ali sigurno ćete se razočarati kad vam kažemo da to nema baš nikkavog efekta ako ne ostavite da odstoji najmanje 5 minuta. 

Velikoj većini sredstava za čišćenje je potrebno određeno vrijeme da bi djelovalo i da bi poubijale sve bakterije. Nekima treba 5t, nekima čak 10 minuta, ali da se ne biste baš previše zamarali minutažom, najbolje bi bilo da naprskate kadu, te očistite sve ostalo u kupatilu pa se onda vratite, te je dobro izribate i isperete.

Kad se radi o tuš kabini, koja uvijek izgleda prljavo i prepuna je kamenca bez obzira na to koliko je često perete preporučujemo vam da je svaka 3 mjeseca dobro operete sa aredstvom za čišćenje automobila.

I na kraju kad je riječ o zapušenim odvodima, izbjegavajte jake hemikalije već u odvode naspite jednake količine sode bikarbone i sirćeta, pa ostavite da se dobro zapjeni i sve zalijte sa većom količinom kipuće vode.

Komenatri su zatvoreni.