Ovo sigurno niste znali: Princeza Dajana je imala kćerku, evo gdje je sada i čime se bavi

  • Telegraf
  • July 26, 2018
  • Comments Off on Ovo sigurno niste znali: Princeza Dajana je imala kćerku, evo gdje je sada i čime se bavi

Prije 21. godinu ovaj svijet je napustila princeza Dajana, omiljeno lice mnogih generacija, poznata humanitarka koja je posjetila i Bosnu i Hercegovinu kada je bilo najteže.

Ona je poginula u Parizu kada je pokušala da pobjegne paparacijima, a o njoj smrti kruže mnoge teorije, a jedna od njih jeste da je ubistvo bilo naručeno jer je princeza imala ljubavniika muslimana iz Egipta što je bilo veliko poniženje za Kraljevsku porodicu.

Mnogi su zaboravili i da je princeza imala kćerku, koju niko nije spominjao dugo vremena. Svojevremeno je Dajana imala želju da usvoji jednu djevojčicu, pa je usvojila malu Avanti koju je srela i zavoljela tokom svojih putovanja.

Princeza je Avanti upoznala dok je bila na putovanju po Indiji, tada je stavila na svoje krilo i ljubav se rodila istog trena, a nedugo je zatim i usvojila.

U to doba Avanti nije znala ko je princeza Dajana, ali su poslije tog usvajanja često bile u kontaktu i često se dopisivale. Kada su se 1997. godine trebali ponovno susresti, princeza je doživjela stravičnu nesreću u kojoj je izgubila život.

Danas je Avanti odrasla žena, a radi kao učiteljica, a ujedno vodi i školu plesa u jednom indijskom klubu.

Za sebe kaže da vodi sasvim normalan život i da malo ko zna da je ona usvojena kćerka princeze Dajane.

Za Dajanu kaže da je se sjeća kao blagu, pomalo sjetnu osobu, u kojoj je vidjela da ima ljubavi za mnoge, a posebno za djecu.

Sve u svemu, ovo je jedna od priča koja Dajanu prikazuje kao princezu iz naroda…