Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ovo je razlog zašto je pametnije iznajmljivati stan nego ga kupiti :Njemci imaju pravo što cijeli život žive pod kirijom

682

 

Mnogi su mišljenja da kupovina nekekretnine, kuće, ili stana predstavlja potvrdu da se čovjek ostvario u životu i da ste tek tada  spremni zasnovati porodicu i skrasiti se. Naime, u SAD-u  kupovina nekretnine je jedna od najvažnijih  komponenti amerčkog sna. Međutim, stvari su se po pitanju toga dosta  promijenile . Tako  danas  mnogi stručnjaci smatraju da investicija u nekretnine nije nikako pametna Donosimo vam zanimljive činjenice koje će vas ubijediti da je bolje iznajmiti stan nego ga kupiti što Njemci rade čitav život .

U stvarnosti, za veliku većinu prosječnih ljudi dosta je pametnije iznajmljivati životni prostor nego ga posjedovati. Mnogi su mišljenja : “Dosta mi je više bacanja novca na stanarinu”, “Kupovina je uvijek bolja od iznajmljivanja stana” ili “Vaš dom je vaša najveća investicija u životu ” – što i dalje snažno cirkuliše, a totalno griješite.


Zapravo, kada kupite stan, onda očekujete da će biti vaš za 15 do 30 godina, zavisno od trajanju vašeg stambenog kredita. Kao prvo, platiti ćete ga na kraju gotovo duplo  više nego što on vrijedi, jer banka će na vašoj želji da posjedujete svoj stan  dobro profitirati – ustvari svakog mjeseca.Pitanje je da li ćete htjeti ostati tu  cijeli život. Ako vam  se ponudi bolji posao u drugom gradu vi onda mijenjate i mjesto boravka.

Komenatri su zatvoreni.