Ovo je najpotresniji prizor kojeg ćete danas vidjeti: Djevojčica koja gura oca invalida kilometrima je heroj, a priča koja se krije iza slike je pretužna

  • Telegraf
  • September 15, 2018
  • Comments Off on Ovo je najpotresniji prizor kojeg ćete danas vidjeti: Djevojčica koja gura oca invalida kilometrima je heroj, a priča koja se krije iza slike je pretužna

Građani Srbije su mnogo puta do sada pokazali da su najbolji prijatelji jedni drugima, te smo sigurni da će tako biti i ovog puta.

Veoma potresna fotografija širi se društvenim mrežama. Naime, kako piše u objavi, asistent seniorske reprezentacije, Adam Tatalović, vidio je djevojčicu kako gura invalidska kolica u kojima je njen otac, kilometrima.

Ovaj momak nije mogao da izbaci tu sliku iz glave, te je kontaktirao humanitarnu organizaciju “28. jun” radi pomoći malenoj i njenom tati.

Ljudi iz ove organizacije uspjeli su da stupe u kontakt sa kolegama djevojčicinog oca i tako saznali da je rudar iz Ušća koji je nakon nesreće na motoru ostao paralizovan. Kako je navedeno, čovjek ima porodicu i troje male djece koje izdržava od invalidske penzije, jer više nije u stanju da radi.

Humanitarna organizacija “28. jun” riješila je da pomenutog gospodina iznenadi novim električnim kolicima, a za to je potrebna pomoć svih nas.

Nemojte propustiti priliku da uradite dobro djelo, nesreća se mogla svima nama dogoditi, a zamislite da nam neko olakša život barem malo. Nemojte propustiti priliku da obradujete troje male djece jer će njihovom ocu biti jednostavnije da se kreće, a djeca će konačno moći imati svoje djetinstvo i neće morati stalno biti uz oca, kako bi ga negdje odgurali.

Odvojite koliko možete, 150-200 dinara ako niste u mogućnosti više, udružite snage jer vi možete, pokazali ste mnogo puta da još u vama ima dobra, dajte malo, a Bog će vam dati puno. Nemojte propustiti da ovaj članak samo pročitate, nego konkretno djelujte i donirajte.