Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ovo je najbolji grad za život a tako nam je blizu: nigdje se ne živi tako dobro kao ovdje

228

 

Mada danas skoro svi trče u Njemačku ima još mnogih drugih gradova koji nude jako lijep život .Globalno konzultantsko preduzentička grupa Mercer i ove godine je izabrala najbolji grad na svijetu, kada je u pitanju kvalitet života.U istraživanju su uzeli u obzir nekoliko faktora, kao što je politička stabilnost, infrastruktura, zdravstvena njega, obrazovanje, stepen kriminaliteta, rekreacija, kultura, brige o životnoj sredini, lična sloboda, na način da se sabiraju bodovi u svim ovim kategorijama – političkoj, socijalnoj i privrednoj.

I ove godine, već deveti put zaredom, za najbolji grad izabran je Beč.

“Beč je kulturno, političko i gospodarsko središte Austrije. Grad osigurava sigurno i stabilno okruženje, ima veliku ponudu internacionalnih proizvoda za široku potrošnju, visoku razinu javnih komunalnih usluga i prevoznih sredstava, te dobre rekreativne sadržaje”, navodi se u objašnjenju.

Među deset najboljih gradova za život su Beč (Austrija), Melbourne (Australija), Osaka (Japan), Calgary (Kanada), Sydney (Australija), Vancouver (Kanada), Tokio (Japan), Toronto (Kanada), Kopenhagen (Danska) i Adelaide (Australija), dok listu najgorih gradova za život čine Damask (Sirija), Dhaka (Bangladeš).

 

Komenatri su zatvoreni.