Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ovo je definitivno najjača svadba u Srbiji ikad: Zaplesali prvi ples, a svi gosti ostali zatečeni

2,266

Ovo je definitivno jedna od najboljih svadbi u Srbijih svih vremena, iako je djelovala kao i svaka druga, domaćini su napravili atmosferu za pamćenje, a Aca i Bilja mladenci su spremili posebno iznenađenje.

O čemu se tačno radi, najbolje će biti da pogledate sami u video klipu kojeg ćemo ostaviti ispod teksta.

Nakon što odgledate video do kraja, ostavite nam komentar na Facebooku da li je na vas ostavilo utisak ovo vjenčanje.

Vjenčanje ili sklapanje braka je ujedno svečani čin i obred, gdje žena i muškarac postaju supružnici: suprug i supruga (kolokvijalno: muž i žena) te pred zakonom uživaju prava kao bračni par.

Nakon sklapanja braka obično slijedi slavlje – vjenčanje ili svadba. Prije vjenčanja obično su zaruke.

U brojnim kulturama, vjenčanja nisu ograničena samo na kratku svečanost nego se odvijaju u dužem razdoblju.

Bit pravoslavnoga braka je želja za konačnim (vječnim) stvarima kroz dobrovoljnu privolu muškarca i žene u nedjeljivu zajednicu svega života, u nasljedovanju Krista prema Crkvi. Pravoslavlje smatra, da brak ne prestaje ni u slučaju smrti jednog od supružnika. Via Wikipedija. Rađanje, odgoj potomstva i spolno sjedinjenje su sekundarni ciljevi, temporalni – za razliku od prvoga, a to je stvaranje vječnog duhovnog zajedništva. Ovaj sakrament je organski povezan s euharistijom.

Pravoslavna teologija drži, da su celibat i brak u osnovi dva različita načina da se dođe u Kraljevstvo Božje, a oba su usmjerena na njega. Pastoralna tradicija Crkve snažno ističe, da brak treba biti ukorijenjen u vječnosti kroz zajedničku molitvu i služenje. Važno je, da se ovaj sakrament temelji prije svega na duhovnoj povezanosti, velikodušnosti i ljubavi u kršćanskom smislu.

Komenatri su zatvoreni.