Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ovo je čovjek koji je preživio pad s 4,5 hiljada metara visine – gledao je smrt u oči

150

 

Oduvijek je imao želju  da skače sa padobranom. „Bio je prelijep  dan, bez oblačka na nebu,  savršen za moj prvi skok padobranom“, priča Brad Guy  o incidentu koji se desio  u augustu 2013. godine blizu Melbournea.

„Ja sam tražio najvišu moguću visinu sa koje ćemo se baciti. Avion je bio na 4,5 hiljade metara visine kada me instruktor u šali upitao koje su moje posljednje riječi. Tada sma rekao : ” Nadam se da će mi se padobran otvoriti. Na nek sebe sam urekao. ”

„Prvih 6 sekundi nakon što sam skočio imao sam fenomenalan osjećaj, uopšte me nije bilo strah. Na kursu smo naučili da se padobran otvara  i očekivao sam trzaj, ali to se nije dogodilo. Umjesto da se otvori, padobran je bio zgužvan i samo je mlatarao na vjetru. Tada mi se upalio prvi alarm. Pogledao sam iza instruktora koji je petljao po špagicama, pokušavao je ručno otvoriti padobran, ali bez uspjeha.

„Instruktor je iz petnih žila viknuo  da držim noge dole i pripremio  tijelo za udarac jer smo počeli spiralno ponirati i  tresti se . U tom trenutku vidio  sam da smrt dolazi po mene. Osjećao sam neku čudnu smirenost. Pomislio sam bit će to najgora bol koju možeš zamisliti, i ubrzo ćeš biti mrtav. Osjećao sam tada užasnu krivicu što sam doveo svoju porodicu tamo a oni će sada gledati kako umirem. Bio sam svjestan traume koju će oni imati nakon toga“.

 

Komenatri su zatvoreni.