Ovaj trik treba da zna svaka domaćica: Način kako da svoj WC očistite za tren oka, a treba vam samo nekoliko stvari (FOTO)

  • Zamjena
  • March 24, 2019
  • Comments Off on Ovaj trik treba da zna svaka domaćica: Način kako da svoj WC očistite za tren oka, a treba vam samo nekoliko stvari (FOTO)

Kućanski poslovi, kao što to zna svaka prva domaćica su one vrste poslova koji nikada ne prestaju, sa njima nikad niste završili i njima nikada nema kraja, a najgore od svega je što je većina tih poslova svakodnevna pa su rezultati tih poslova najčešće nevidljivi.

Međutim održavanje higijene je izuzetno važno posebno za vaše zdravlje kao i za zdravlje vaše porodice.

Kada je WC i kupatilo u pitanju, održavanje higijene u tim prostorima je izuzetno teško, a posebno kada govorimo o WC šolji, te o naslagama koje se prikupe ispod samoga okvira WC šolje. Savjet starih i iskusnih domaćica je da uzmete papirni ubrus, da ga natopite sirćetom i da ubrus jednostavno gurnete u prevoje. Ostavite tako nekoliko sati, i fleke će uz samo malo ribanja nestati same od sebe, a na fotografiji pogledajte kako bi taj postupak trebao da izgleda..

A da bi vaš WC i šolja u njemu izgledali i mirisali svježe probajte ovaj način.

Ono što vam je potrebno za ovaj postupak su sljedeći sastojci

2 kašike soka od limuna
7/8 šoljice sode bikarbone
1/2 kašike sirćeta
1 kašika 3% vodikovog peroksida
15-20 kapi eteričnog ulja

Priprema svega ovoga ide na sljedeći način:

Soda bikarbonu zajedno sa limunovim sokom pomiješajte u jednoj posudi, a u drugoj posudi pomiješajte vodikov peroksid te sirće. Onda sve iz ove dvije posude sastavite zajedno, dobro promiješajte te dodajte eterično ulje po vašem izboru. Od smjese koja nastane napravite loptice koje ćete staviti na papir za pečenje i ostaviti da se osuše oko 3-4 sata. Nekada sljedećeg dana sve pokupite, stavite u neku staklenu teglu i držite blizu WC šolje.

Kada god smatrate da WC treba malo svježine i mirisa ubacite jednu lopticu u WC šolju i saperite vodom