Ova trudnica nikada nije išla na pregled. Kada se porodila doktori su ostali u nevjerici. Ovakva beba rađa se samo jednom u 600 miliona (VIDEO)

  • Telegraf
  • February 13, 2019
  • Comments Off on Ova trudnica nikada nije išla na pregled. Kada se porodila doktori su ostali u nevjerici. Ovakva beba rađa se samo jednom u 600 miliona (VIDEO)

U Sibiru je nedavno bila rođena beba koja se razvila potpuno van majčine materice. Majka ove bebe nije ni jednom otišla na doktorski pregled kod nekog ginekologa. Beba je bila začeta potpuno prirodnim putem, ali se plod ipak razvijao van materice.

Kako je cijela njena trudnoća tekla bez ikakvih problema ona je jednostavno odlučila da se porodi kod svoje kuće.

Ipak nije baš sve išlo tako glatko, jer je sam porođaj počeo i onda odjednom naglo stao. Njen suprug ju je odmah brzo odvezao u najbližu bolnicu. Tim od čak 10 doktora je nekoliko sati porađao ovu 31-godišnju Ukrajinku. Operacija je bila dosta složena i jako teška ,ali su na kraju i mama i beba bile dovoljno jake i hrabre i pobjedile su obje. Na svijet je tako došla mala Veronika „ona koja nosi pobjedu“. Ime, moramo priznati, u potpunosti pristaje uz ovu malu djevojčicu. Inače, statistika kaže da samo jedna beba od preko 625 miliona uspije na kraju da preživi abdomalnu trudnoću.

Ovakve trudnoće uglavnom se u 99% slučajeva završavaju pobačajem. Često ženama moraju teškim operativnim putem sa plodom da odstrane i jedao dio reproduktivnog organa, jajnik ili čak i jajovod. Majka i kćerka, međutim, su danas jako dobro. Naučnici i stručnjaci sada su počeli da rade na tome da utvrde zašto je zapravo došlo do razvoja ploda van materice prvobitno iako je sama trudnoća bila začeta potpuno prirodnim putem.

Pogledajte u nastavku video:

Čudo zar ne? Mi želimo i majci i maloj bebi Veroniki dug i sretan, a posebno zdrav život,