Ogromna tragedija: Poznatoj sprskoj voditeljici autobus otkinuo ruku: Doktori joj se bore za život (FOTO)

  • Telegraf
  • February 7, 2019
  • Comments Off on Ogromna tragedija: Poznatoj sprskoj voditeljici autobus otkinuo ruku: Doktori joj se bore za život (FOTO)

POSAO NOVINARA JE UVIJEK BIO JAKO TEŽAK, TO SVI ZNAMO. SVI ONI RADE ZA STVARNO MIZERNE I JAKO NISKE PLATE, A IZLOŽENI SU KONSTANTNO NEHUMANIM USLOVIMA RADA NA TERENU. BILO DA JE KIŠA, SNIJEG, LED, OLUJA, TORNADO, NIJE BITNO. ONI MORAJU IZAĆI NA TEREN I NAPRAVITI SVOJU REPORTAŽU. AKO TOME JOŠ DODAMO I NERIJETKO FIZIČKO ZLOSTAVLJANJE I NAPADE NA NJIH, ONDA SE SASVIM KOMOTNO MOŽE REĆI DA JE NJIHOV HLJEB SA SEDAM KORA.

Poznata srbijanska voditeljica Dea Đurđević sa televizije Pink teško je bila povrijeđena i amputirana joj je na kraju ruka na licu mjesta poslije zaista stravične saobraćajne nesreće, koja se jučer ujutro oko 6 sati desila kod beogradske bolnice “Dr Dragiša Mišović” u samom centru grada Beograda. 

Nju je totalno sasvim slučajno udario autobus GSP koji se onda zakucao u učesnike stravičnog i jako nezgodnog lančanog sudara u kojem su učestvovala čak dva GSP autobusa i tri automobila koj su se tu nanizala bukvalno jedan na drugi. Prema prvim i još uvijek nezvaničnim informacijama do kojih su došli poznati lokalni portali, mladoj voditeljici TV Pink Dei Đurđević, koja je u ovoj nesreći bila jako teško povrijeđena, amputirana je ruka na licu mjesta.

Naime, kada je zapravo došlo do konkretnog sudara putničkih vozila, vozači su odmah izašli iz svojih kola da provjere i utvrde čitavu nastalu štetu na licu mjesta, i uvidjeli da je autobus naletio na nesretnu voditeljicu i doslovno je “pokupio” na trotoaru gdje je ona stajala sa mikrofonom. Prema prvim neprovjerenim informacijama, ona je u veoma teškom zdravstvenom stanju, i doktori joj se čak bore i za njen život.

Profesor Darko Mirković sa VMA objasnio je da je kod njih zaprimljeno troje povrijeđenih, od kojih dvoje sa jako teškim povredama. Žena koja se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi ima jako teške povrede svojih ekstremiteta.